Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semipreparate din peste: lista substantelor periculoase pentru sanatatea noastra

de Alina Ilie la 2016-10-20
Semipreparate din peste: lista substantelor periculoase pentru sanatatea noastra
Asociatia Pro Consumatori (APC) a achizitionat 21 tipuri de semipreparate din peste si fructe de mare in vederea realizarii unui studiu privind calitatea acestora. Asadar, in compozitie s-au regasit numeroase substante periculoase care ne pun in pericol sanatatea.


In cele 21 de produse analizate s-au identificat urmatoarele substante care prezinta un risc de aparitie a unor afectiuni medicale in cazul unui consum pe termen lung.

- E 120 - carmin: poate produce astm, alergii si rinite.

- E171 - dioxid de titan, colorant artificial: din studiile efectuate pe animale s-a observat faptul ca E171 provoaca diferite leziuni la nivelul aparatului cardiovascular, dar si la nivelul ficatului.

- E300 - acidul ascorbic: este un agent antioxidant care ataca smaltul dintilor si duce la formarea calculilor la rinichi.

- E330 - acidul citric: distruge smaltul dentar.

- E331 - citratii de sodiu (saruri de sodiu ale acidului citric): au ca efecte secundare greata, voma, crampe abdominale si musculare, reactii alergice.

- E412 - guma de guar: poate provoca greata, flatulenta si crampe.

- E415 - guma xantan: cauzeaza balonare, flatulenta, diaree, crampe abdominale si scaderea glicemiei.

- E 420 - sorbitolul: este un indulcitor artificial care poate cauza tulburari gastrice si flatulenta.

- E450 - difosfat disodic: duce la aparitia reactiilor alergice, tulburarilor de tranzit intestinal

- E621 - monoglutamatul de sodiu: stim cu totii ca deregleaza metabolismul: procoaca reactii alergice, dureri de cap si de gat, ameteala, greata, diaree

- E631 – Inozinat disodic este un corector de gust ce poate declansa reactii alergice.

Asadar, in locul semipreparatelor, mai bine cumparam peste proaspat pe care il pregatim la cuptor sau pe gratar, cu legume.

Foto: pixabay.com
Sursa: APC Romania

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste la gratar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste la cuptor

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0