Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semne ale bolii Alzheimer: creierul se micsoreaza cu 10 ani inainte de manifestarea bolii

Semne ale bolii Alzheimer: creierul se micsoreaza cu 10 ani inainte de manifestarea bolii
Unele parti ale creierului, afectate de boala Alzheimer, ar incepe sa se micsoreze cu pana la zece ani inainte de punerea diagnosticului. Desi n-au decat rezultate preliminare, autorii cercetarilor apreciaza ca descoperirea lor ar permite intr-o buna zi, prin recurgerea la imagistica prin rezonanta magnetica (IRM), depistarea persoanelor care prezinta cel mai mare risc sa dezvolte boala Alzheimer.


Pana sa ajunga la aceasta concluzie, cercetatorii au alcatuit un grup de 64 de persoane fara cel mai mic simptom de dementa, pierdere a memoriei, etc. Au examinat cu IRM zonele creierului care sunt de obicei atinse de boala degenerativa. Voluntarii au fost observati o perioada cuprinsa intre sapte si 11 ani.

Rezultatul a fost ca persoanele care aveau cortexul cerebral (substanta cenusie ce contine neuronii) cel mai subtire aveau o probabilitate mult mai mare sa sufere, la batranete, de boala Alzheimer. În grupul format, sase din cei 11 participanti care aveau cel mai subtire cortex cerebral s-au imbolnavit de Alzheimer si niciunul din cele noua persoane care aveau cea mai mare grosime a substantei cenusii. Între cele doua extreme, riscurile au fost variabile (20% la o grosime medie).

Coordonatorul acestui studiu, doctorul Bradford Dickerson de la Universitatea Harvard, arata intr-un articol aparut in revista Neurology: 'Aceste dimensiuni sunt un indicator care poate fi important pentru depistarea primelor schimbari cerebrale legate de boala Alzheimer. Ele ar putea arata ce persoane risca cel mai mult sa sufere de aceasta boala si, poate, cand se va manifesta maladia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boala alzheimer

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0