Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semne ca partenerul tau este narcisist

Semne ca partenerul tau este narcisist
Oamenii sanatosi la minte sunt, in general, intr-o stare de buna dispozitie. Pot trece peste incercari cu zambetul pe buze. Pot avea mintea si ochii deschisi. Cand le spui ceva, te asculta si te iau in serios.


Narcisisimul este, in schimb, un termen clinic pentru cea ce poate  fi descris ca egoism. Persoanele narcisiste vor ca totul sa se intampla dupa dorinta lor, nu asculta ce altii au de spus si pot fi foarte duri, daca lucrurile nu decurg in acest fel.
Aceasta este, pe scurt, o explicatie a narcisismului. Iata acum si cateva detalii care sa te atentioneze ca iubitul tau este narcisist:
1. E surd fata de ce simt, doresc sau gandesc altii. “Ceea ce vreau, simt, gandesc sau cred este tot ce conteaza, deci nu ma deranjez sa iau in serios ce spui tu, mai ales daca difera de ideile si preferintele mele”.
Daca ai o idee cu adevarat buna, nu te astepta sa fii laudata de un narcisist. Va spune ca a fost a lui, dupa ce se va dovedi de succes.
2. Totul este numai despre mine. “Din moment ce eu stiu mai multe, sunt mai destept si am intotdeauna dreptate, eu trebuie sa vorbesc si inspecial despre mine”. Narcisistul este adeseori generos. Problema apare cand ceea ce vrea el nu este acelasi lucru cu ce vrei tu. 
3. Regulile sunt pentru altii; nu mi se aplica mie. “Pot chiar si sa am aventuri extraconjugale, sa intru in fata la rand, sa nu-mi platesc taxele si sa ignor toate regulile pentru a-mi implini dorintele”. Narcisistul se simte special, superior, asa ca regulile nu i se aplica lui.
4. Nu-mi spune mie despre problemele tale. “O sa ma enervez daca ma vei batea la cap cu problemele tale. Mi se pare ca ma critici, asa ca voi avea tendinta sa contraatac, ranindu-te”. Narcisistul crede ca totul are legatura cu el, asa ca, daca incerci sa-i spui ca esti trista, va crede ca il ataci.
Se prea poate sa raspunda cu iritare, nu compasiune, caci focusul trebuie sa fie pe el, nu pe altii.
5. Cand se intampla ceva, e vina ta. “Nu pot sa-mi cer scuze sau sa admit ca am gresit. Sunt deasupra altora si dincolo de orice repros”. Lipsa de disponibilitate pentru a-si asuma responsabilitatea pentru greseli merge mana in mana cu aruncarea vinei. Ceea ce te poate demoraliza, dar trebuie sa fii pregatita si pentru faptul ca nu se va schimba, pentru ca nu invata din greselile lui.
6. Daca sunt nervos, este vina ta. “Tu m-ai enervat. Sunt nervos din cauza ta … !” Pasarea vinei este modul narcisistic de a sustine autovaloarea. Nu te enerva pe narcisist. Va raspunde cu furie. 
Daca partenerul tau intra in acest tipar narcisistic, nu te panica. Invata cum sa reactionezi la firea lui. De exemplu, daca narcisistul tau favorit se enerveaza, pleaca din calea lui, dandu-i timp sa se linisteasca. Iesi din camera spunandu-i ca... ti-e sete.
Nu uita ca atacurile verbale emise la furie nu arata ceea ce simt cu adevarat, ci doar izbucniri emotionale. 
Nu uita sa ramai calma. Oricine aude mai bine ce i se spune dac atmosfera este una relaxata. Mania scade sansele de a va intelege.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.22 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre narcisism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre narcisist

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre egoism

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0