Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semnele depresiei pe care nu trebuie sa le ignori

de Camelia Diaconu la 2019-11-19
Semnele depresiei pe care nu trebuie sa le ignori
In ultimii ani, depresia este una dintre afectiunile cel mai des intalnite. Cauzele sunt multiple, insa problema generala este faptul ca semnele pe care depresia le aduce in viata noastra nu sunt luate in seama. In speranta ca lucrurile vor reveni la normal intr-o buna zi, oamenii ignora eventualele dureri sau stari, iar cand realizeaza ce se petrece, din pacate este prea tarziu. Iata cateva dintre semnele care nu trebuie ignorate niciodata!


Depresia se manifesta diferit de la un om la altul, insa in mai multe cazuri semnele sunt comune, stariile fiind aceleasi indiferent de sex sau varsta. Iti aducem la cunostiinta 4 semne peste care nu ar trebuie sa treci cu vederea:
 
Lipsa motivatiei. In momentul in care iti lipseste interesul pentru orice activitate, mai ales pentru lucrurile pe care in trecut le faceai si iti placeau, ar trebui sa acorzi mai multa atentie starii tale psihice generale. Lipsa de interes, de iesiri cu prietenii sau de orice alt hobby poate fi unul dintre semnele des intalnite ale depresiei. Este primul pas care duce catre izolare si retragere, urmand sa isi intre in drepturi depresia. 
 
Starile de oboseala. In ciuda activitatilor relaxante pe care le faci zi de zi, tot te simti obosit si somnoros. Ar trebui sa stii faptul ca o gandire negativa, fie ea si in mod inconstient, iti poate aduce tulburari de somn. Insomnia este una dintre cele mai intalnite tulburari care afecteaza un public variat. Daca nu te poti odihni suficient, atunci iti scade energia si in aceeasi masura iti creste si starea de oboseala.
 
Lipsa de concentrare. Pe langa celelalte doua stari grave, lipsa motivatiei si starile de somnolenta mult prea dese, depresia poate ataca si memoria si puterea de concentrare. Pot fi situatii banale in care nu te-ai fi asteptat sa nu fi concentrat. Lipsa de concentrare atrage dupa sine si o capacitate sczuta de a mai gandi sau de a mentine pe termen lung un grad de atentie ridicat.
 
Pesimism. Gandurile negative, dar si starile de pesimism sunt prezente constant in mintea unei persoane care se afla in depresie. Orice gand pe care si-l face este negativ, asteptarile de la oamenii din jur si chiar de la viata in general sunt din ce in ce mai mici, gandurile negre fiind cele care iau locul tuturor altor idei. Orice stare de tristete este simtita mult mai intens, negativismul fiind prezent frecvent. Depresia acuta atrage dupa sine chiar si ganduri negre sau tentative de suicid. In urma studiilor realizate, s-a constatat faptul ca la fiecare 40 de secunde, o persoana incearca sa se sinucida.
 
Depresia nu trebuie sa fie o boala letala. In prezent, psihoterapeutii sunt oamenii specializati in ajutorul de care este nevoie. Depresia poate fi vindecata si cu ajutorul unui tratament corespunzator prescris de medicul specialist. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.21 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0