Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfatul psihologului: Singuratatea de sarbatori genereaza depresii. Cum o prevenim

de Sunt Fericita la 2015-12-15
Sfatul psihologului: Singuratatea de sarbatori genereaza depresii. Cum o prevenim
Singuratatea in preajma sarbatorilor este factorul care acutizeaza depresia in randul romanilor, iar cele mai vulnerabile persoane sunt acelea care au incheiat o relatie, care sunt divortate, varstnicii sau cei carora le-a decedat partenerul, este de parere psihologul Iuliana Fulas.


Persoanele singure, care aluneca in depresie, sunt usor de identificat, iar semnalmentele cele mai des intalnite sunt izolarea in casa, refuzul dialogului cu ceilalti, mancatul compulsiv sau consumul excesiv de alcool.

"Singuratatea, respectiv depresia, scad imunitatea, iar persoanele care se izoleaza sunt mai predispuse la boli cardiace, obezitate si au o speranta de viata mai redusa decat persoanele optimiste si inconjurate de cei dragi", mai spune specialistul.

Totodata, specialistul este de parere ca depresia este boala sufletului, a renuntarii, dar in adancul sufletului, omul poarta nevoia de comunicare si de comuniune, simte nevoia de a impartasi bucuriile si tristetile unei persoane apropiate.
 
"Nevoia de a impartasi tainele inimii altei persoane este o nevoie spirituala, care poate fi exprimata unui psiholog, psihoterapeut sau unui preot", precizeaza specialistul.

"Oamenii sunt fiinte sociale, traiesc si se dezvolta impreuna, iar izolarea este un lucru nefiresc, mai ales in preajma Craciunului si a Revelionului, cand avem nevoie, mai mult ca oricand, sa fim inconjurati de prieteni si de familie, perioada in care oamenii exceleaza in a darui atentie si afectiune", adauga psihologul.

In acelasi timp, crede specialistul, cele mai bune lucruri pe care le putem spune cuiva, care este singur si trece prin depresie, sunt: "Te iubesc!",  "Imi pasa!", "Nu esti singur!", "Tu esti important pentru mine!", "Putem trece impreuna peste asta!", etc.

"Sarbatorile sunt un prilej de bucurie in sanul familiei, oamenii ar trebui sa se deconecteze de la toate problemele, grijile si sa-si consolideze legaturile spirituale si afective dintre ei. Daca ne-am certat cu persoanele dragi in timpul anului, Craciunul reprezinta momentul ideal in care sa ne impacam, sa ne cerem iertare unul altuia. Pentru a avea o buna sanatate psihica si fizica, este bine sa ne indreptam catre oameni, nu sa ne izolam de ei", subliniaza psihologul Iuliana Fulas.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfatul psihologului

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0