Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfatul zilei: Este musai sa fie cu susan

Sfatul zilei: Este musai sa fie cu susan
Semintele de susan sunt o sursa minunata de fibre, au foarte multe minerale, in special zinc, magneziu si fier. Acelea care lupta cel mai abitir cu stresul si care te ajuta sa fii fericita si plina de energie. Adaugate in mancare, semintele de susan confera savoare si celui mai simplu preparat culinar.


Faptul ca te umplu de energie este cunoscut de multa vreme, caci soldatii romani le foloseau, in lungile lor marsuri, sa faca un fel de piure pe care-l ungeau pe paine. 
Bucataria asiatica foloseste in mod frecvent uleiul din seminte de susan, pe care-l considera sursa de beneficii terapeutice. Acest ulei nu se face numai din seminte crude, ci si din cele prajite, capatand astfel o aroma speciala.
Semintele de susan au, dupa cum am spus, multe minerale (cupru, mangan, calciu, magneziu, fier, zinc si potasiu), dar si vitamine (B, D, E si F). Faptul ca au dovedite proprietati antiinflamatorii le recomanda celor suferinzi de artita reumatoida sau spondilita anchilozanta. Iar manganul din compozitie ajuta la metabolismul grasimilor si al carbohidratilor, mentinand si densitatea osoasa la cote optime. Magneziul le recomanda pentru scaderea tensiunii arteriale (acizii polisaturati din aceste seminte contribuie si ei la sanatatea inimii)  si eliminarea insomniilor si a durerilor de cap. Ce alte afectiuni/simptome sunt prevenite sau diminuate prin consumul de seminte de susan? Somnul precar, tumorile canceroase, colesterol marit, cataracta sau osteoporoza.  
O singura lingura de seminte de susan contine suficiente vitamine si minerale pentru ca organismul sa fie energizat ore bune. Recapituland, stim acum ca semintele acestea care pot avea o culoare ivorie sau neagra au minerale, fibre si vitamine, dar si carbohidrati buni.
Anual, in lume se recolteaza mai bine de 3 milioane de tone de seminte de susan, dintre care aproximativ 65% intra in productia de ulei. In prezent, cel mai mare cultivator de seminte de susan este China, urmata de India.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre susa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre seminte de susan

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0