Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa slabesti

de Camelia Diaconu la 2018-06-08
Sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa slabesti
Atunci cand vrei sa slabesti parca nimic din jurul tau nu functioneaza asa cum ti-ai fi dorit. Acum ai pofta de tot mai multe alimente, care pe timpul curei de slabire sunt interzise sau chiar daca ai incercat o multime de diete miraculoase care iti promiteau pierderea kilogramelor in scurt timp, tot nu s-au vazut rezultatele. Insa, specialistii in nutritie ne recomanda sa fim echilibrati si din punct de vedere mental si sa incercam pe cat de mult posibil sa ne controlam cand vine vorba despre alimentatie.


Cand incepi o dieta pentru slabit, trebuie sa te pregatesti din mai multe puncte de vedere, iar cel mai important este sa ai un psihic puternic, care sa te motiveze sa depasesti anumite mofturi sau stari depresive. Pentru a vedea si rezultatele, iata de ce trebuie sa tii cont:
 
Incearca sa adopti un meniu echilibrat si diversificat. Renuntarea in masa la mai multe alimente nu este intotdeauna cea mai buna solutie. Cu totii avem o mancare preferata, un aliment care ne face sa ne simtim mai bine dupa ce il mancam, asa ca nu este cazul sa renuntam definitiv la el pe toata perioada curei de slabire. Pentru a-i oferi organismului tot aportul de vitamine si minerale de care are nevoie este recomandat sa adopti, in primul  rand, un regim alimentar sanatos, care sa includa alimente proaspete, fructe, legume si multe lichide.
 
Respecta proportiile. O portie mai mica nu te ajuta neaparat sa slabesti, ci sa mananci mai putin pe moment, iar ulterior sa ti se faca foame. Incearca sa iti stabilesti portii de mancare atat cat corpul tau are nevoie, chiar daca simti ca nu ai mancat pe saturate, organismul iti da semne ca ai mancat cat trebuie si nu este cazul sa mai fortezi.
 
Adopta o dieta care te ajuta sa te simti bine. Nu incerca sa tii cele mai drastice diete doar pentru a slabi pe termen scurt. Incearca sa gasesti o cale prin care sa ii oferi organismului nutrientii de care are nevoie pentru a-si procura energia necesara. Intreg procesul de slabit nu presupune doar alimentatie, ci un adevarat stil de viata pe care trebuie sa te obisnuiesti sa ti-l schimbi. Fa miscare saptamanal, daca nu poti merge la sala, atunci alearga prin parc sau fa in fiecare seara cate o plimbare timp de 30 de minute. Odineste-te atat cat ai nevoie, nu mai putin de 8 ore pe noapte si hidrateaza-te cu cel putin 2 litri de lichide pe zi.
 
Nu face o obsesie din numarul caloriilor. Daca stai sa iti calculezi caloriile la fiecare masa nu te va ajuta sa slabesti, ci doar sa obosesti. Caloriile nu actioneaza la fel la nivelul organismului, chiar daca numarul este asemanator. Slabesti sigur daca renunti la alimentele procesate, grasimile in exces, produsele prajite intr-o baie de ulei si dulciurile mancate in exces. 
 
Nu renunta la micile gustari chiar daca esti la dieta. Intre mesele principale ale zilei poti oricand sa ai si o gustare, mai ales cand aceasta se bazeaza pe proteine. Nu manca o prajitura, ci o mana de nuci, migdale crude fructe, un iaurt simplu sau chiar batoane dietetice. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0