Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi practice: Secretele Bucatarasului. Partea 2

Sfaturi practice: Secretele Bucatarasului. Partea 2
10) Cea mai buna metoda de pregatire a carnii este coacerea inabusita. Reteta: Un pui intreg, uns cu ulei, frecat cu sare si piper se introduce la cuptor intr-un vas de lut cu capac. Se tine aproximativ 40 de minute la 140 grade. La sfarsit se stropeste cu mujdei de usturoi. 11) Pentru ingrosarea sosurilor putem folosi amidonul dizolvat in apa. 12) Trebuie sa fierbi spanacul in aburi pentru a-si pastra culoarea verde. Daca devine maro, poate fi toxic. Mancarea de spanac trebuie sa aiba o consistenta de 3 parti frunze si o parte lichida. 13) La mancarea de urzici, dupa fierbere, urzicile trebuie stoarse de apa, altfel pot provoca dureri de stomac. Urzicile fierte trebuie lasate in strecuratoare 2-3 minute inainte de a fi folosite, dar cu grija, sa nu se usuce. Zeama obtinuta astfel se pastreaza si se consuma rece, 2-3 cani pe zi. 14) La fierberea orezului, pentru a ramane bobul intreg fara a se transforma in pasta, asigura-te ca este fiert intr-o cantitate de apa de maximum 3 ori mai mare decat greutatea orezului. (exemplu: 100g orez se fierb in 300 ml apa). In momentul in care orezul clocoteste, trebuie scos si pus in apa rece. 15) Inainte de a pune ciupercile champignon pe gratar, NU se curata de invelisul exterior deoarece se pierde sucul propriu al ciupercii. Se spala foarte bine si atat. 16) Cand se coace un cartof intreg in coaja in cuptor, trebuie spalat foarte bine si lasat sa se usuce (NU se sterge pentru a evita patrunderea apei in interior); ulterior, se inveleste cat mai bine in staniol, apoi este pus in cuptor. Pentru a-l testa cat este de copt, cartoful se impunge cu scobitoarea, dupa aproximativ 15-20 minute (in functie de temperatura de coacere). Daca scobitoarea intra foarte usor, fara a opune rezistenta, atunci cartoful este copt. 17) Pentru a decoji rosiile repede, se pun intr-o baie de apa clocotita pentru cateva secunde, dupa care se pun in apa rece tot pentru cateva secunde. 18) Pentru a obtine cat mai mult din zeama unei lamai, se pune lamaia in apa calduta inainte de a fi stoarsa. Autor: Bucatarasul cel Dibaci Restaurant “Bucatarasul cel Dibaci” Bucuresti, Str. Olteni nr.3 (zona Piata Unirii - Piata Sfanta Vineri) www.bucatarasul.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lamaia

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0