Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi utile, daca pleci cu rulota si catelul tau in vacanta

de Sunt Fericita la 2017-08-17
Sfaturi utile, daca pleci cu rulota si catelul tau in vacanta
Esti gata de vacanta si ai decis anul asta sa pleci intr-o mini-aventura cu rulota, pentru ca e cea mai comoda si mai ieftina metoda de a vizita cat mai multe locuri, avand la dispozitie mobilitatea unei case pe roti. Bineinteles, din perioada cea mai relaxanta din an nu poate lipsi cel mai bun prieten al tau pe patru picioare, care, cel mai probabil, va fi cel mai incantat de decizia pe care ai luat-o. Va fi alaturi de cei pe care ii iubeste atat de mult, va putea dormi in aceeasi incapere cu tine, simtandu-se, astfel, protejat, si va avea la dispozitie natura cat e ziua de lunga.


Dupa ce ai facut cu atentie bagajele si proviziile necesare pentru cateva zile, ai legat rulota de carligul de remorcare si ai alimentat masina, nu uita sa treci in revista detaliile de mai jos, ca sa ai o vacanta perfecta alaturi de prietenul tau necuvantator.

Asigura-te ca ai voie cu el unde mergi

Nu toate campingurile sunt de acord sa primeasca animale de companie, asta pentru ca le au deja pe ale lor. Vei gasi si zone care sunt pazite de cateii celor care supravegheaza intreg spatiul, care ar putea intra in conflict cu al tau, pentru apararea teritoriului. Cel mai bine este sa iei legatura cu proprietarii spatiului unde vrei sa campezi sau cu administratorul acestuia si sa te asiguri ca nu va trebui sa faci cale intoarsa sau sa gasesti un alt loc in care sa-ti asezi rulota.

Fa-i si lui bagajul

Desigur, vei petrece mult mai putin timp decat pentru bagajele tale, insa e important sa ii pui si lui cele necesare pentru o iesire de cateva zile. Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este ca trebuie sa aiba o zgarda sau un ham in permanenta pe el, pentru cazurile in care ar putea sa se rataceasca. In cel mai bun caz, ii poti pune si un banut cu numele lui, al tau si numarul de telefon la care poti fi gasit, in situatia in care s-ar indeparta prea mult de tine. Multi caini au un impuls de moment de a o lua la fuga, cand vad o plaja intinsa sau o padure interminabila la dispozitia lor, iar adrenalina ar putea sa-l duca prea departe ca sa-l mai vezi. Desigur, cipul este obligatoriu, pentru ca va ofera o siguranta amandurora. Pune-i in bagaj vasele de apa si de mancare si asigura-te ca ai luat suficienta hrana care sa ii ajunga pentru toata perioada in care veti fi plecati. Daca veti avea o sursa de apa in preajma locului de campare, fii sigur ca nu ai uitat sa ii pui cel putin un prosop in geanta. In cazul in care mergeti intr-o zona montana, ii poti lua si o hainuta, pentru ca temperaturile scad mult pe timpul noptii si nu vrei sa ii fie frig, cat voi va incalziti la focul de tabara. Pune in bagaj si jucaria lui preferata, ca sa se poata juca in aer liber cu ea.

Nu pleca fara deparazitare

Oriunde exista iarba e foarte posibil sa traiasca si capusele, care pot fi purtatoare de virusi mortali. Fii sigur ca i-ai aplicat picaturile impotriva puricilor si a capuselor si ca are toate vaccinurile la zi, ca sa te poti bucura impreuna cu el de natura, fara a avea griji. De asemenea, apele statatoare pot gazdui ciuperci, bacterii sau virusi, asa ca nu il lasa sa faca baie in orice conditii. Asigura-te ca zona este sigura pentru scaldat si nu il lasa sa stea in apa foarte mult timp, pentru ca poate raci.

Ia-l cu tine in timpul mersului

Nu e indicat sa il lasi in rulota, cat timp esti in mers, pentru ca se poate lovi de peretii acesteia la curbe sau frane bruste. In plus, va fi speriat de spatiul nou pentru el si va fi stresat pentru ca va auzi motorul. Cel mai bine este sa ii cumperi un ham cu centura si sa il tii pe bancheta din spate sau in portbagaj, daca pleci in vacanta cu o masina break, in care portbagajul nu e separat total de restul autoturismului. Daca spatiul va permite si pe bancheta din spate nu sta nimeni, ii poti cumpara o prelata speciala pentru catei, care il va proteja, in cazul unor miscari neprevazute ale masinii. Aceasta te va salva si in cazul in care catelul urca murdar inapoi in autoturism, pentru ca prelata se poate spala foarte usor la masina de spalat si este impermeabila. Ideal ar fi sa iti transporti catelul intr-o cutie speciala care se ataseaza in afara masinii, dar, cum carligul de remorcare trage rulota de data aceasta, poti lua patrupedul in interiorul automobilului.

Ofera-i confort

Nu uita de faptul ca prietenul tai cel mai bun pe patru picioare resimte temperaturile de afara mult mai puternic decat tine. Daca stii ca e foarte cald acolo unde mergeti cu rulota, ai grija sa aiba la dispozitie cata apa are nevoie si cumpara-i o patura de racire, ca sa se poata racori si sa nu se supraincalzeasca. Acelasi lucru trebuie sa il faci si daca temperaturile sunt scazute. Fii sigur ca se poate inveli si lasa-l sa alerge cat mai mult, ca sa se incalzeasca.

Experientele pe care le ai impreuna cu catelul tau sunt de nepretuit, iar cele din inima naturii isi dubleaza intensitatea, pentru ca veti fi amandoi in largul vostru. Spor la creat amintiri frumoase noi!

sursa foto: cloudfront.net

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vacanta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre catel

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0