Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sforai? Iata care sunt cauzele si cum poti trata aceasta afectiune

de Camelia Diaconu la 2018-05-17
Sforai? Iata care sunt cauzele si cum poti trata aceasta afectiune
Sforaitul este un disconfort cu care se confrunta atat femeile, cat si barbatii. Iar, pe langa faptul ca nu te lasa nici pe tine sa te odihnesti corespunzator, tu, cel care sforaie, ii obligi si pe cei de langa tine sa suporte aceeasi problema. Insa, care sunt cauzele care provoaca sforaitul si cum putem scapa de aceasta problema?


Sforaitul este un obicei pe care, din pacate, nu ti-l poti controla singur. Este o afectiune care apare atunci cand coloana de aer inspirat prin caile aeriene sperioare este deranjata prin ingustarea cailor aeriene ale nasului, gatului sau cavitatii bucale. Sforaitul poate fi insotit si de sindromul apnee, mai exact, atunci cand sforaitul este asociat si cu mici perioade in care se opreste respiratia.  
Care sunt cauzele sforaitului? 
 
Printre motivele care provoaca aparitia sforaitului se regaseste consumul de alcool deoarece poate duce la inhibarea unei parti din creier, care are rolul de a controla respiratia. Fumatul ori alte medicamente care pot provoca somnolenta, pierderea tonusului muscular de la nivelul gatului, dar si raceala, obezitatea, deviatia de sept sau alergiile, etc. 
 
Tratamente impotriva sforaitului. In primul rand este important sa adopti un stil de viata cat mai echilibrat pentru a te asigura ca nu intampini aceasta problema. Asadar, incearca sa renunti la consumul de alcool seara, inainte de culcare, dar si la tutun. Daca este necesar, incearca sa slabesti pentru a te asigura ca ai un stil de viata cat mai sanatos. 
 
Dupa ce ti-ai stabilit aceste criterii, asigura-te ca ai o pozitie de somn care sa nu provoace sforaitul. Se recomanda sa dormi pe o parte si nu pe spate. 
 
Consuma o cana de ceai de ceapa cu aproximativ 2 ore inainte sa dormi si evita consumul de lactate. De asemenea, poti face gargara cu ceai de salvie, la temperatura camerei ori poti face inhalatii cu ceai de musetel si muguri de pin. 
 
Daca nu exista nici un rezultat favorabil, atunci este indicat sa mergi catre un doctor specialist pentru a verifica daca nu cumva este vorba despre alte complicatii. Pot exista chirurgii clasice, care se fac atunci cand este vorba despre un sforait din cauza unei deviatii de sept, sub o anestezie generala. Aceasta presupune  deschiderea valvei nazale, de prezenta polipilor. 
 
Insa, exista si o chirurgie cu laser, care este adresata in mod special persoanelor care sforaie, dar si care au o problema cu apnea in somn. Se face tot sub anestezie locala si necesista o perioada de tratament si dupa interventie, luarea unor analgezice de calmare deoarece poate fi dureros. Rezultatele se vad in aproximativ o luna de la operatie.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.56 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0