Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Siropurile naturale - alternativa sanatoasa la sucurile din comert

de Sunt Fericita la 2017-03-08
Siropurile naturale - alternativa sanatoasa la sucurile din comert
O intrebare pertinenta pe care ar fi bine sa o avem in vedere cand suntem la cumparaturi este: "Cate dintre sucurile asa-zise naturale din comert le-ai introduce in alimentatia ta zilnica sau a copilului tau?"


Specialistii Famous Roses sustin ca siropurile naturale sunt o sursa naturala de nutrienti care cresc rezistenta organismului la infectii si combat anemia. In acelasi timp, pe langa aromele irezistibile si gustul imbietor, siropurile naturale ajuta copiii sa se adapteze mai usor la eforturile fizice si intelectuale. Siropurile naturale au un continut ridicat de antioxidanti extrasi din plantele din care sunt preparate.

Este de preferat ca siropurile sa fie obtinute din fructe si/sau plante proaspete. Din acestea se prepara initial un suc, care se filtreaza, apoi se amesteca cu zahar la rece sau prin fierbere. Evident, daca folosim miere naturala in loc de zahar va rezulta un sirop mult mai sanatos.

Avantajul siropului preparat la rece este ca pastreaza foarte bine culoarea, gustul si aroma fructelor proaspete si intreaga cantitate de vitamine. De asemenea, prin metoda de preparare la rece nu poate avea loc cristalizarea ulterioara a zaharului, daca siropul nu este supus unor temperaturi sub zero grade Celsius.

Datorita tuturor acestor aspecte multi oameni s-au reorientat si au inlocuit sucurile din comert cu siropurile. Exista bineinteles si siropuri terapeutice care trebuie consumate intr-un anumit fel sau tinand cont de proprietatile sale. Siropul de zmeura, de exemplu, este faimos pentru efectele sale terapeutice in cazul afectiunilor renale, cardiace si ginecologice. In plus, datorita aportului ridicat de vitamina C, are un efect revigorant si tonic aproape imediat ce este consumat.  

Ori, avand in vedere ca stresul este principalul inamic al vremurilor noastre, nu exista categorie de varsta careia sa-i fie contraindicata aceasta delicioasa terapie cu siropuri.

Trandafirul de Damasc – miracolul frumusetii si al sanatatii.

Trandafirul de Damasc are o multitudine de proprietati care-l propulseaza in topul siropurilor naturiste.

Siropurile sau uleiurile esentiale realizate din petale de trandafir au efecte cicatrizante, antidiareice, antidizenterice, astringente, antihemoragice, antihelmintice, antiinflamatoare, dezinfectante, antipiretice, antiseptice, antimicotice, aromatizante, fortifiante, mineralizante si tonice.

Siropurile sau uleiurile esentiale din trandafir sunt indicate ca adjuvant in cazuri de gripa, bronsite, raceli, astm bronsic, hiperhidroza (transpiratie in exces), laringita, afte, faringite, amigdalite, stomatite, plagi precum si multe afectiuni ale tenului.

Uleiurile esentiale sau apele de trandafir de Damasc sunt faimoase datorita efectelor miraculoase de catifelare si hidratare a pielii corpului si a fetei . Avand in vedere faptul ca inca din cele mai vechi timpuri trandafirul a fost mai mult decat ofranda adusa iubirii – era ingredientul principal in declaratii dulci (dulceata de trandafir) sau aliatul racoros al zilelor toride de vara (siropul de trandafir) – chiar si azi, cand industria alimentara ofera solutii pentru toate gusturile – trandafirul nu se dezice de la rolul sau.

Asadar, inainte sa alegi un suc din comert, analizeaza-i atent eticheta si acorda o atentie sportita proprietatilor nutritive, precum si aportului de vitamine pe care acesta le are.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0