Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Slabim si ne mentinem

Slabim si ne mentinem
E un lucru sa scadem in greutate si cu totul altceva sa ne mentinem. Abia aici e marea provocare. Un studiu recent al Facultatii de Medicina Brown din cadrul Universitatii din Colorado a urmarit, in acest sen, 5.000 de subiecti care slabisera 30 de kilograme si au reusit sa se mentine mai multa vreme. Cum au reusit? Cititi mai jos.


Micul-dejun e obligatoriu: 70% dintre cei care au slabit si s-au mentinut nu mai uita de micul-dejun. E demonstrat dealtfel ca cei care sar in mod regulat peste micul-dejun se confrunta cu un risc de 4,5 mai mare de a fi supraponderali. Iar cei care mananca dimineata se limiteaza, in general, l aun numar mai mic de calorii. Totul capata sens, daca ne uitam putin la cum functioneaza corpul nostru: suntem mai activi dimineata si la inceputul/ mijlocul zilei, cand avem nevoie de combustibil. Seara, mai putin. Cu alte cuvinte, daca mananci cel mai mult seara, cand nivelul de activitate este scazut si nu prea ai nevoie de „benzina”, surplusul se va transforma in celule grase. 
Cantareste-te des: 70% din membrii grupului amintit se cantaresc cel putin o data pe saptamana. Unele cercetari spun ca o cantarire zilnica ar fi benefica pentru controlul de durata a greutatii, dar este important sa stii ca greutatea corpului fluctueaza de la o zi a alta, si chiar de la o ora la alta. De exemplu, daca masa este mai sarata ca de obicei, vei retine mai multa apa, ceea ce duce la o greutate mai mare, pana cand organismul va reusi sa elimine excesul de sodiu si de apa. Dar cantaririle saptamanale te ajuta sa ai o idee despre cum functioneaza organismul tau si acest lucru este important, pentru ca, daca apar schimbari majore, vei stii care e cauza si vei putea lua masuri. Se prea poate sa fi mancat mai des in oras sau sa nu te mai fi uitat la cat de mult iti pui in farfurie. Daca nu-ti place sa te cantaresti, alege o pereche de pantaloni etalon. Daca devin prea stramti, ai grija.   
Inchide televizorul: 60% din cei mai sus amintiti urmaresc mai putin de 10 ore de TV pe saptamana. Consumam mai putine calorii cand stam pe canapea cu ochii-n televizor, mai putin chiar decat atunci cand citim sau dormim. Si, din cauza numeroaselor reclame la mancare, ti se va face foame. Daca insa te uiti la televizor si calci sau impaturesti rufele, vei fi in siguranta.
Fa gimnastica: 90% din subiectii cercetarii au declarat ca fac o ora de gimnastica pe zi. Pare mult. Dar cele 60 de minute nu trebuie neaparat sa fie grupate. Poate fi vorba de 15 minute de mers pe jos, 15 minute ”furate” din timpul pranzului si 30 de minute de exercitii usoare seara. Gimnastica, mers cu bicicleta, dans. Ai de unde alege.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabim

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre micul-dejun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gimnastica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ap

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre greutate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0