Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Smartphone-ul iti distruge relatiile cu cei dragi: cum sa nu cazi in capcana

de Ana-Maria Tudor la 2014-11-04
Smartphone-ul iti distruge relatiile cu cei dragi: cum sa nu cazi in capcana
Nu stiu daca ai observat, dar sunt sigura ca si tu, la fel ca si mine, si ca alte milioane de femei din lumea intreaga, vorbim mai mult la telefon cu partenerul si prietena cea mai buna, decat fata in fata!


Gandeste-te! Ajungi acasa pe la 18:00-19:00, faci repede ceva de mancare si apoi lenevesti toata seara pe canapea cu televizorul deschis si laptop-ul sau smartphone-ul in brate! Poate intre timp mai bagi si o tura de haine la masina de spalat, dai cu mopul prin casa sau faci curat in sifonier. De cate ori iei o pauza de "facebook"?

O data pe saptamana iesi in oras, sa mananci o pizza si sa bei o bere - cu fetele sau cu partenerul, nu conteaza. Uita-te in jur si spune-mi ca mai mult de 50% din persoanele din local nu stau cu telefonul in mana! Partenerul lor de discutii, cel mai probabil pica deprimat in capcana alcoolului, ori, din plictiseala, recurge la aceeasi metoda.

Tu cat de mult vorbesti cu cei dragi? Lasand la o parte conversatiile pe messenger, facebook si whatsApp? Viziteaza-i mai des! Scoate-o la o cafea jumatate de ora dupa munca, timp in care iti vei tine telefonul inchis in geanta! Scoate-ti iubitul in parc si plimbati-va de mana, admirati peisajul si bucurati-va unul de compania celuilalt. Lasati digitalul pentru mai tarziu! Pentru la munca! Pentru atunci cand va aflati la distanta unul fata de celalalt!

De ce va spun toate lucrurile astea? Pentru ca un nou studiu realizat de oamenii de stiinta arata ca tehnologia digitala afecteaza in primul rand viata sexuala a cuplurilor si in al doilea rand relatiile cu prietenii apropiati.

Pe masura ce legaturile directe, fizice, nemijlocite dintre oameni devin tot mai rare, mai diluate, oamenii se adapteaza, avand asteptari tot mai mici de la ceilalti la nivel de interactiune directa. Oamenii uita cum este dragostea adevarata, uita ca trimiterea de sarutari prin e-mail sau sms nu inlocuieste apropierea intima reala.

Potrivit unui studiu realizat in Statele Unite, cu cat membrii unui cuplu folosesc mai mult platforma de socializare Facebook, cu atat creste mai mult sentimentul de gelozie dintre ei, ducand in cele din urma la despartire. Cercetatorii de la Universitatea din Missouri (SUA) au intervievat sute de utilizatori ai Facebook, cu varste cuprinse intre 18 si 82 de ani, care considerau ca utilizarea de catre partener a platformei online duce la aparitia conflictului in relatie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre smartphone

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0