Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Spune-mi cum te imbraci si iti spun cat de productiv esti

de Sunt Fericita la 2015-05-05
Spune-mi cum te imbraci si iti spun cat de productiv esti
Persoanele care se imbraca elegant atunci cand merg la serviciu sunt tot mai putine, jeansii si tricourile devenind adevarate coduri vestimentare.


In ultimii ani, vestimentatia zilnica a oamenilor care lucreaza la birou s-a indreptat tot mai mult din zona de elegant, catre casual sau chiar sport. Cele mai multe persoane considera ca o tinuta mai lejera le permite sa se simta mai comod si sa lucreze mai cu spor.

Studiile oamenilor de stiinta au dat insa peste cap aceasta teorie si arata ca tinutele elegante pe care le purtam la serviciu ajuta creierul sa functioneze mai bine.

Cercetatorii au constatat ca imbracamintea pe care o purtam zilnic are un impact semnificativ asupra tipurilor de procese cognitive. Asadar, cu cat tinuta este mai formala, cu atat procesul cognitiv devine mai abstract, iar oamenii se pot concentra mai usor pe imaginea de ansamblu.

"Imbracamintea formala i-a facut pe oameni sa se simta mai puternici, iar acest fapt i-a facut sa fie mai dispusi sa adopte o gandire abstracta, la un nivel superior", a precizat coordonatorul studiului, Michael Slepian, potrivit caruia "costumul clasic reprezinta un simbol al puterii".

Studiul a fost realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Columbia si de la Universitatea de Stat California din Northridge, care au invitat un grup de voluntari - tineri studenti de ambele sexe - sa completeze o serie de chestionare, concepute pentru a determina tipurile de procese cognitive ale lor din acel moment.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.39 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tinuta casual

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tinuta elegant

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre productivitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre loc de munca

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0