Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stiai ca exista doua tipuri de grasime abdominala?

Stiai ca exista doua tipuri de grasime abdominala?
Stiai ca dintre cele doua tipuri de grasime abdominala, cea subcutanata si cea viscerala, numai una raspunde la exercitiile fizice prin care incerci sa o elimini?


Asa se explica de ce unele dintre noi ramanem cu un colacel neplacut sau de ce barbatii au "burta de bere". Nu este nici atractiv, iar „burta de bere” nu este nici sanatoasa pentru inima. Grasimea de pe abdomen poate fi semnal ca tocmai se instaleaza o boala grava: o deficienta cardiaca, un diabet de tip 2 sau un accident vascular cerebral. 
Iata cate ceva despre cele doua tipuri de grasime:
1. Grasime subcutanata
Grasimea subcutanata este stratl de gresime vizibil, caci se afla imediat sub piele. Este tipul de grasime corporala care te face sa pari durdulie. 
2. Grasimea viscerala
Grasimea viscerala este localizata sub muschi si, in mod normal, inconjoara organele vitale. Este adesea numita grasime intrabdominala din cauza proximitatii fata de organele de sub muschi. In plus, grasimea viscerala este metabolizata de ficat care o transforma in colesterol si duce la factori de risc pentru sanatate. 
Stiti desigur ca unul dintre cei mai importanti factori de risc pentru tensiune ridicata, diabet de tip II, anumite tipuri de cancer si alte probleme de sanatate il constituie o talie ingrosata. Adica o talie de peste 100 de centimetri in diametru (masoara-te deasupra buricului in zona cea mai ampla a taliei).
Daca faci parte din aceasta categorie, trebuie sa scapi imediat de cateva kilograme, pentru a-ti imbunatati calitatea vietii si pentru a trai mai mult. Vei arata mai bine, vei avea mai multa energie si vei fi mult mai sanatoasa.
Si chiar daca nu esti in categoria de mai sus, o talie mai mica inseamna o aparitie mai spectaculoasa si o stare de bine mai accentuata. 
Te gandesti ca este greu sa scapi de grasimea de pe burta, dar exista si anumite trucuri: elimina mancarurile cu indice glicemic ridicat si cele care atrag procese inflamatorii si vei scapa, in primul rand, de grasimea de pe burta.  
Pe urma, sunt importante si tipurile de exercitii pe care le faci. Sunt foarte eficiente cele care se bazeaza pe intervale scurte de intensitate maxima urmate de pauza, pentru a scapa de grasimea viscerala. Adica orele lungi si obositoare la sala nu-ti vor fi de folose.
Corpul nostru este construit pentru a fi suplu, pentru a putea face fata provocarilor vietii. Nu este un deziderat rezervat doar atletilor si tinerilor de 20 de ani.
 
Sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.06 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasime abdominala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre risc pentru sanatate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0