Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stiai ca poti curata petele cu ajutorul zaharului? Iata si alte intrebuintari utile

de Camelia Diaconu la 2020-11-17
Stiai ca poti curata petele cu ajutorul zaharului? Iata si alte intrebuintari utile
Chiar daca pentru sanatatea organismului, nu este cel mai sanatos ingredient, zaharul, dulcele de toate zilele, este un adjuvant natural pentru diferite activitati din casa sau din imprejurimile acesteia. Iata si alte metode prin care poti folosi zaharul pentru a te bucura de rezultate favorabile!


Chiar daca este bine cunoscut pentru calitatea lui de a indulci diferite preparate culinare, ceaiul sau cafeaua, zaharul poate avea si alte intrebuintari, care de multe ori, ne pot scoate din incurcatura.
 
Zaharul absoarbe mirosurile neplacute. Diferite aparate electrocasnice precum aparatul de cafea, rasnita sau chiar diferite termosuri in care pastrezi mancarea, pot prinde un miros neplacut si indiferent cat de mult le-ai spala, tot nu trece. Cristalele de zahar pot curata o rasnita de cafea astfel: toarna un sfert de cana de zahar in interior si porneste rasnita pentru cateva minute, apoi clateste. Vei obsera ca mirosul trece instant prin aceasta metoda. 
 
Cubuletele de zahar absorb umezeala. Daca iti doresti sa pastrezi biscuiti, paine sau orice prajiturele proaspete, pentru cat mai mult timp, atunci pune-le intr-un amblaj care se inchide ermetic, dar in interiorul caruia sa adaugi si cateva cubulete de zahar. Acestea au rolul de a trage umezeala din interior si astfel poti  pastra mai mult timp dulciurile proaspete.
 
Zaharul scoate petele de pe haine. Petele de verdeata sunt printre cele mai grele pete de scos de pe haine, dar zaharul poate fi un ajutor de nadejde. Pentru a scapa de o pata de pe haine, pune intr-o cana apa calduta si o cantitate de zahar, care sa nu se topeasca imediat. Toarna compozitia obtinuta pe pata, sterge pata si mai lasa sa actioneze pentru aproximativ o ora, dupa care clateste normal.
 
Curate-te pe maini de ulei ori de vaselina cu ajutorul zaharului. Daca, din diverse motive, ti-a ramasi ulei sau vaselina pe maine si doar sapunul nu te ajuta sa te cureti, atunci adauga si o cantitate de zahar pe maini si curate-te cu apa calduta. Datorita cristalelor de zahar, vei reusi sa indepartezi foarte repede uleiul si sa ai maini curate si frumos mirositoare.
 
Inlatura mirosul de ceapa de pe maini. Stim cu totii cat de neplacut este mirosul de ceapa, care iti ramane pe degete mult timp dupa ce ai taiat o ceapa. Ei bine, zaharul te poate ajuta sa scapi de mirosul neplacut. Este nevoie doar sa torni o lingura de zahar si o cantitate mica de apa si vei scapa de miros. Este valabil si in cazul usturoiului atunci cand il cureti si iti ramane mirosul pe degete. 
 
Asadar foloseste zaharul si pentru alte atributii ale lui si renunta doar sa il consumi, el nefiind sanatos in cantitati exagerate pentru buna functionare a organismului.  Pentru un stil de viata sanatoas, incearca sa inlocuiesti zaharul din prajituri cu fructele proaspete, iar zaharul din bauturile carbogazoase cu sucurile naturale din fructe. Si ele contin o cantitate de zahar, dar mai mica si suficienta cat sa iti ofere energia de care ai nevoie. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.19 din 5 - 21 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0