Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategii nutritionale care te ajuta sa nu te ingrasi la birou

Strategii nutritionale care te ajuta sa nu te ingrasi la birou
Cercetarile releva faptul ca exista cateva strategii nutritionale care previn cresterile de cortizol si deci aparitia senzatiei de foame excedentare. Ajuta-ti organismul sa-si creeze niste mecanisme de lucru pentru a arde mai multe calorii si grasimi. Iata ce trebuie sa incerci:


1. Gustari cu nuci si seminte. Proteinele, magneziul, vitamina B si grasimile sanatoase monosaturate din migdale, semintele crude de floarea soarelui si de dovleac tin glicemia si cortizolul sub control. Profita de faptul ca sunt pline de energie si mananca-le dimineata, pentru a-ti incarca bateriile  in timpul orelor de lucru. Pot fi o gustare excelenta si pentru „scaparile” de dupa amiaza. E adevarat ca nucile si semintele sunt bogate in calorii, dar, daca mananci putine (cam un pumn pe zi), nu-ti vor sabota pierderea in greutate.
2. Mananca cruditati si hrana „rece”. Legume ca brocolli si telina pot fi mancate in orice parte a zilei, pentru ca sunt bogate in fibre si, deci, satioase si contin componente care regleaza glicemia. Nu evita nici bucatelele reci de friptura de curcan sau pui sau felii de branza, caci acestea sunt pline de proteine si triptofan. Ai astfel caramizile de baza pentru a declansa serotonina, hormonul fericirii, care reduce stresul si tine sub control cortizolul, hormonul foamei.
Mai mult, ce-ti propunem aici sunt gustari usor de impachetat si de luat la serviciu, impreuna cu o mica salata si cu un sos cu putine grasimi. Putina grasime este necesara pentru  absorbi mai bine nutrientii din vegetale, dar e bine sa te opresti la o lingurita, doua.
3. Mananca oua la micul dejun sau la pranz. Pentru ca au cei mai importanti aminoacizi, in proportie perfecta pentru oameni. Ouale au si proteina de cea mai buna calitate de care putem face rost. De fapt, sunt extrem de eficiente in cresterea depozitelor de nitrogen in muschi, care devin mai fermi, asa ca ard mai multe calorii, chiar cand te odihnesti.
Ouale sunt mancarea ideala cand vrei sa-ti controlezi glicemia: au proteine care dau senzatia de satietate, si vitamina D care controleaza productia de cortizol.
4. Bucura-te de shake-uri proteice. Proteinele contin aminoacizi cu lanturi ramificate care le furnizeaza muschilor nitrogen pentru fermitate si impiedica arderile pentru a da imediat energie. Acest lucru este foarte important, caci degradarea muschilor incetineste considerabil metabolismul.
Aminoacizii cu lanturi ramificate echilibreaza glicemia si ajuta la declansarea unui hormon important pentru arderea de grasimi, hormonul de crestere. 
5. Bea ceai oolong (o varietate de ceai chinezesc). Acesta echilibreaza glicemia si nivelul de cortizol, miscand in sens invers mecanismele de stocare a grasimii cauzate de lipsa de activitate fizica de la birou. Bea una pana la trei cani pe zi, cand esti la birou.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi monosaturate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuci si seminte

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0