Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stres in timpul sarcinii? Cum le afecteaza pe viitoarele mamici

de Ana-Maria Tudor la 2014-10-03
Stres in timpul sarcinii? Cum le afecteaza pe viitoarele mamici
Cele noua luni de sarcina au o influenta majora in dezvoltarea si sanatatea bebelusilor, motiv pentru care viitoarele mamici trebuie s aiba foarte mare grija de ele in aceasta perioada.


Femeile insarcinate trebuie sa evite cu orice pret sa se certe cu cei dragi, sa se enerveze si sa desfasoare activitati care presupun un efort ridicat, daca isi doresc un bebelus sanatos.

Zbuciumul si supararea afecteaza femeile in timpul sarcinii si contribuie la producerea unor schimbari genetice ale fetilor, in timpul vietii intrauterine.

Oamenii de stiinta au analizat sarcinile a 36 de femei gravide care au nascut dupa furtuna de gheata care a afectat Quebecul in iarna anului 1998 si care a provocat distrugerea a unei mari parti a sistemului de transmisie electrica din aceasta provincie canadiana.

Dupa cinci luni de la furtuna, cercetatori de la Institutul Universitaro Douglas de Sanatate Mentala si de la Universitatea McGill din Montreal au selectionat un grup de femei care au fost insarcinate in aceasta perioada de criza si au evaluat gradul de suparare la care au fost supuse.

Treisprezece ani mai tarziu, ADN-ul din celulele T care fac parte din sistemul imunologic al celor 13 copii nascuti de aceste mame avea "markeri distinctivi" in procesul de metilatie (principalul mecanism de modificare a activitatii ADN-ului), au relevat cercetatorii intr-un comunicat.

Procesul de metilatie a ADN-ul unui copil raspunde la semnalele de dinainte si de dupa nastere, care determina ce fel de gene va folosi copilul. Cercetatorii au relevat ca numarul de zile in care femeile insarcinate au fost lipsite de curent electric in timpul marii furtuni de gheata care a lovit Quebecul a ajuns sa determine profilul epigenetic al copilului in viata sa intrauterina.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarcina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei insarcinate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei gravide

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0