Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Studiu: Fanta cu mai putin suc de fructe, Milka cu mai multe E-uri in Romania

Studiu: Fanta cu mai putin suc de fructe, Milka cu mai multe E-uri in Romania
de la 2017-07-24
Studiu: Fanta cu mai putin suc de fructe, Milka cu mai multe E-uri in Romania

Info Cons realizat un studiu cu privire la existenta standardului dublu de calitate intre produsele comercializate in Romania si aceleasi produse comercializate in alte tari. In urma studiului au fost identificate doua produse cu diferente in lista de ingrediente si valori nutritionale, respectiv Fanta Portocale - Bautura racoritoare carbogazoasa cu suc de portocale si Milka Ciocolata cu lapte.


Fanta Portocale

In cazul bauturii racoritoare, in urma analizei produselor din 3 tari, au fost sesizate diferente cu privire la continutul de suc de fructe:

- Romania: minim 5% suc de portocale, din concentrat
- Marea Britanie: 3.7% suc de portocale si 1.7% suc de citrice, din concentrat (5.4%)
- Spania: 8% suc de portocale, din concentrat

O alta diferenta sesizata este reprezentata de numarul de aditivi alimentari, in produsele din Romania regasindu-se 5 aditivi, in cele din Marea Britanie 8 aditivi si, respectiv, in Spania 10 aditivi.

Specialistii de la Clinica de nutritie KiloStop ne avertizeaza cu privire la E-urile regasite in aceste produse:

„Cu cat numarul de aditivi alimentari este mai mare, cu atat ficatul nostru are mai mult de munca in a-i elimina. Observam ca in Anglia si Spania gasim specificatia: „contine o sursa de fenilalanina”. Fenilalanina este un aminoacid care se afla in compozitia indulcitorului aspartam. Exista o afectiune genetica numita fenilcetonurie care reprezinta incapacitatea organismului de a metaboliza fenilalanina. Fenilcetonuria este o afectiune grava care poate duce la retard psihic daca nu este tratata de timpuriu. De aceea, produsele care contin aceasta substanta trebuie sa aiba pe ambalaj un avertisment in acest sens.”

Pe de alta parte, observam ca raportul este inversat in ceea ce priveste continutul de carbohidrati (zahar) si cel de calorii.

„Dupa cum puteti vedea pe eticheta, are 0 nutrienti, adica 0 proteine, 0 grasimi bune, 0 carbohidrati buni. Singura sursa de carbohidrati este din zaharuri simple.

Aceste zaharuri au fost candva carbohidrati complecsi, benefici pentru organism, insa mana omului a inlaturat din acestia fibrele alimentare, vitaminele si mineralele si astfel au ramas doar zaharuri simple, rele. Corpul nostru absoarbe rapid aceste zaharuri, care se depun foarte usor sub forma de grasime, determina cresteri si scaderi bruste ale glicemiei (a zaharului din sange), influentand astfel intr-un mod negativ apetitul. Cu alte cuvinte pot creste senzatia de foame.

Zaharul nu este altceva decat un hot de nutrienti. El nu numai ca aduce in corp doar calorii goale, ci pentru a fi metabolizat consuma din rezervele de vitamine si minerale ale organismului. Asadar, pe langa faptul ca Fanta nu ne aduce niciun beneficiu nutritiv, ea ne mai si consuma din cantitatea de vitamine si minerale pe care o avem in corp.”, au completat specialistii de la Clinica de nutritie KiloStop.

Milka Ciocolata cu lapte

In ceea ce priveste produsul Milka Ciocolata cu lapte alpin, in urma analizei produselor din 2 tari, principala diferenta pe care o observam se refera la numarul de aditivi alimentari. Astfel, la produsul din Romania, a fost adaugat suplimentar, pe langa lecitina din soia, aditivul Poliglicerol (E476), acesta avand rolul de a inlocui partial ingredientul de o calitate superioara, dar mai costisitor, „unt de cacao”. Recomandam evitarea consumul frecvent al aditivului E476 sau utilizarea acestuia in alimentatia copiilor.

Cele doua produse, chiar daca aduc acelasi aport caloric, 530kCal/100g, prezinta mici diferente in ceea ce priveste continutul de nutrienti. Constatam astfel ca, desi continutul de grasimi este mai mic in cazul produsului gasit pe piata din Romania, respectiv 29g/100g, comparativ cu 29.5g/100g ce se regasesc in produsul din Spania, acesta ascunde in fapt o cantitate mai mare de grasimi saturate, respectiv 18g/100g, comparativ cu 17.5g/100g. Facand diferenta, reiese un continut diminuat al grasimilor bune din produsul comercializat in Romania, respectiv 11g/100g, fata de produsul echivalent din Spania (12g/100g).

Diferente pot fi sesizate si in ceea ce priveste continutul de glucide (mai mare la produsul comercializat in Romania), de proteine (mai mic la produsul comercializat in Romania) si sare (mai mic la produsul comercializat in Romania).




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata cu lapte

Spune-ne opinia ta despre "Studiu: Fanta cu mai putin suc de fructe, Milka cu mai multe E-uri in Romania"



5 - 2 =

Cele mai citite articole

Cei care lucreaza in industria beauty stiu foarte bine ca ar da faliment daca reprezentantele ...
Lampile cu sare de Himalaya sunt cele mai naturale si mai sanatoase surse artificiale de lumina. ...
Limba nu este doar organul vorbirii, ci poate fi si un mod bun de a iti verifica starea generala de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Serios? "O frantuzoaica nu ar purta niciodata o pereche de pantofi cu tocuri ametitoare nici ...
Bună ziua am un băiețel de 3ani când sta concentrat la tv sau la ...
Excelent!
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton