Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: singuratatea, la fel de periculoasa precum fumatul a 15 tigari pe zi

de Viorica Ghinea la 2018-01-23
STUDIU: singuratatea, la fel de periculoasa precum fumatul a 15 tigari pe zi
Singuratatea si izolarea sociala iti afecteaza sanatatea mai mult decat iti imaginezi, atat din punct de vedere fizic, cat si mental. Acest fenomen are efecte nu doar asupra oamenilor in varsta, ci si asupra celor tineri, impactul acestuia fiind asociat cu fumatul a 15 tigari pe zi.


Studiul realizat in Marea Britanie scoate la iveala faptulca, numai in aceasta ţara, noua milioane de oameni se confrunta cu singuratatea.

Lipsa unei interactiuni sociale stopeaza stimularea mentala, ceea ce inseamna ca persoanele singure sunt mai predispuse la boli degenerative, cum ar fi dementa, cu pana la 64%.

Singuratatea nu afecteaza doar nivelul mental, ci si pe cel fizic. Specialistii au descoperit ca izolarea poate ridica nivelul tensiunii arteriale si ca poate provoca obezitate. Mai grav este ca singuratatea creste riscul de moarte cu 26%. De altfel, a fost demonstrat faptul ca lipsa de interactiuni sociale este la fel de nociva precum fumatul a 15 tigari pe zi. Nimeni nu se astepta la aceasta comparatie naucitoare, insa rezultatele cercetarilor stau drept marturie.

Un alt studiu realizat de catre oamenii de știință de la Universitatea Harvard, Statele Unite ale Americii, spune ca si faptul ca nu iti gasesti sufletul pereche iti poate scurta din durata vietii.

Despre singuratate se mai spune ca este contagioasa. Specialistii americani de la Universitațtile Harvard, San Diego si cei de la cea din Chicago au aflat ca persoanele care se plang apropiatilor despre cat de singure se simt, le transmit si acestor un sentiment neplacut.


Desi exista atatea metode de comunicare in prezent, totusi singuratatea reprezinta cea mai mare provocare a momentului. Nu multe persoane reusesc sa depaseasca astfel de momente din viata lor, astfel ca se recomanda apelarea la un specialist, cu atat mai mult daca s-a ajuns la depresie cronica.



Te asteptai ca singuratatea sa fie atat de nociva pentru organism?


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 61 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre singuratate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suflet pereche

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durata vietii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0