Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Terapia vampir sau secretul tineretii fara batranete

de Alina Negrutiu la 2014-05-08
Studiu: Terapia vampir sau secretul tineretii fara batranete
Cercetarile de de la universitati separate au demonstrat ca injectarea cu sange de soarece tanar anuleaza efectele imbatranirii la soarecii mai batrani. Soarecii mai batrani care au primit "sange proaspat" au demonstrat mai multa forta musculara si rezistenta. Creierul lor a dezvoltat celule nervoase noi si subiectii s-au descurcat mai bine la testele cognitive, relateaza naturalnews.com.


Daca testele s-ar muta la oameni, asta ar putea insemna ca un simplu tratament poate trata boli incurabile, cum ar fi Alzheimer si alte forme de dementa.
Intr-un anumit studiu coordonat de Universitatea Standford si publicat in revista Nature Medicine, cercetatorii au injectat sange de la soarecii tineri la soarecii batrani.
In urma transfuziilor, soarecii mai in varsta s-au descurcat mult mai bine la testele in care trebuiau sa localizeze o platforma scufundata intr-un recipient umplut cu apa. Creierul lor a devenit mai alert la formarea conexiunilor si celulele nervoase existente s-au reactivat, mai ales la nivelul hippocampusului, regiune din creier asociata cu formarea memoriei, mai ales a memoriei asociate tiparelor spatiale. Hippocampusul este sensibil la deteriorare odata cu inaintarea in varsta si este printre regiunile creierului cel mai afectate de dementa.
„Este ca si cum aceste creiere matura ar fi fost reincarcate cu sange tanar”, a declarat Tony Wyss-Coray, autorul principal al studiului.
Au aparut insa si efecte adverse atunci cand soarecilor tineri li s-a dat sange de la soarecii batrani: abilitatea creierului lor de a forma celule noi s-a diminuat, soarecii incepand sa se descurce mai rau la testele spatiale.
Identificarea unei proteine speciale
Cercetatorii de la Institutul de celule Stem Harvard au efectuat o serie de studii publicate in revista Science. La inceput, au folosit o metoda numita parabioza conform careia doi soareci identic genetic au fost supusi unei operatii prin care li s-a unit o sectiune de piele pentru ca, prin procesul de vindecare, sistemele lor circulatorii sa fuzioneze, ei impartind acelasi sange.
Cand un soarece tanar a fost „alaturat” unui batran in aceasta maniera, celulele stem nervoase si musculare ale celui batran au intinerit. In doar patru saptamani, soarecele batran a produs mai multi neuroni si tesut muscular. Dupa cinci saptamani, li s-a diminuat degenerarea ADN. Le-a crescut fluxul sangvin in creier. Iar, in cazul soarecelui tanar, toate aceste procese au avut loc in sens invers (intensificarea deteriorarii ADN-ului, o activitate diminuata a celulelor stem si un flux sangvin redus la nivelul creierului).
Intr-un alt studiu, soarecii mai batrani au fost injectati cu proteina GDF 11, factorul de crestere diferentiata, care apare in doze mari la soarecii tineri si scade dramatic odata cu inaintarea in varsta. Cercetatorii de la Harvard au descoperit ca injectiile cu DGF11 creste numarul de celule stem musculare si al vaselor de sange din creier. 
Cercetatorii de la Standford au infiinta deja o companie, Alkahest, care doreste sa inceapa testele clinice in cadrul carora pacientilor cu Alzheimeir li se vor face transfuzii de sange de la tineri de 20 de ani.

 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vampir

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre harvard

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0