Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subiect controversat: Postul, cura de detoxifiere sau infometare?

Subiect controversat: Postul, cura de detoxifiere sau infometare?
Din cauza stilului de viata dezechilibrat acumulam in organism multe toxine, iar corpul are nevoie de ajutor pentru a elimina aceste substante. Bun prilej de detoxifiere, Postul Craciunului este de folos atat pentru trup, cat si pentru suflet.


Prajelile, dulciurile, alimentele de tip fast-food, medicamentele si lipsa exercitiilor fizice contribuie la acumularea de toxine in organism. Aceste substante, stocate in corp, pot provoca diverse probleme de sanatate.
Postul este o metoda naturista recomandata pentru purificarea si reechilibrarea organismului care presupune eliminarea din alimentatie a produselor de origine animala (carne, lapte, branza, oua), axandu-ne pe produsele de origine vegetala (broccoli, fasole, linte, etc).
Cu o durata de 6 saptamani, Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului e considerat mult mai usor decat cel al Pastelui, pentru ca de-a lungul acestei perioade sunt mai multe dezlegari la peste. Este de folos atat pentru suflet, cat si pentru trup. De asemenea, postul fortifica organismul, imbunatateste memoria si puterea de concentrare.
A posti nu inseamna sa mancam foarte putin si sa ne infometam pana la epuizare.
Prin detoxifiere, este stimulata producerea de bila si este usurat procesul de digestie. Si ficatul are nevoie de protectie pentru a asigura o imunitate de fier.
A tine post nu inseamna sa te limitezi sa consumi doar alimente procesate din comert, poti integra in dieta legume crude (varza, salata verde, conopida, telina), te poti “juca” cu aromele si culorile preparand multe mancaruri gustoase.
Postul, tinut pentru detoxifierea organismului dar si pentru a slabi, iti permite sa te simti mai bine in propriul corp, sa ai mai multa energie. Marile religii ale lumii considera postul o metoda naturista de detoxifiere a organismului.
“Cand tii post, corpul isi accelereaza ritmul de eliminare a toxinelor prin ficat, rinichi, piele. Multi oameni au probleme la nivelul intestinelor, suferind de balonari, gaze, iritatii, constipatie, diaree. Dupa ce ai tinut post, te simti mai bine”, spune medicul Raphael Perez. Este bine ca dupa ce se termina Postul, sa nu reincepi sa mananci orice.
Pentru ca suntem in Postul Craciunului, va recomandam sa urmati o cura de detoxifiere pentru a scapa de oboseala si de probleme digestive. Pentru ca dieta de detoxifiere sa ofere beneficiile dorite, se recomanda o hidratare corecta a organismului. Adevarata sursa de energie si vitalitate pe care ne-o ofera postul sta la baza unui regim echilibrata bazat pe fructe si legume proaspete, ceaiuri din plante medicinale, condimente naturale (rozmarin, coriandru, ghimbir, etc).
Ficatul are nevoie de ajutor pentru a elimina toxinele. Orienteaza-te catre legume cu multi antioxidanti: sfecla, ridiche, varza rosie, linte. Portocala, grapefruitul si marul sunt gustari excelente intre mese. Nutritionistii recomanda persoanelor care tin post sa includa in dieta surse naturale de proteine precum migdale, alune, nuci, fistic, seminte. Aceste grasimi sanatoase contin acizi grasi omega 3, recunoscuti pentru rolul important in prevenirea bolilor de inima si reducerea colesterolului.
Pe de alta parte, un alt medic, Pierre Azam, este de parere ca postul nu ajuta la reechilibrarea organismului si ca “saptamanile intregi de postit fragilizeaza corpul. Imaginati-va ca sunteti cardiac - daca tineti post, va limita aportul de potasiu si de calciu si riscati sa suferiti de stop cardiac”.
Nici persoanelor anemice nu li se recomanda sa tina post deoarece li se va agrava starea de sanatate.
Pentru persoanele supraponderale, postul este o solutie eficienta de a scapa de kilogramele in plus. Postul promoveaza o alimentatie moderata in dieta, iar nutritionistii spun ca infometarea nu este o solutie pentru ca ne poate afecta sanatatea, ducand la aparitia anemiilor si a deficitului de vitamine din organism.
Postul negru, care se tine intr-un interval de 24 de ore (se bea doar apa) nu este o solutie deoarece, ca urmare a abtinerii de la hrana, puteti avea palpitatii, varsaturi, cefalee, nervozitate, tulburari vizuale.
Care este parerea ta despre acest subiect?


Sursa: mediafax.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre toxine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de detoxifiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta de detoxifiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre postul craciunului

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0