Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Substantele chimice din produsele cosmetice si alimente pot afecta dezvoltarea fetelor

Substantele chimice din produsele cosmetice si alimente pot afecta dezvoltarea fetelor
Substantele chimice din produsele cosmetice, lotiuni si sampoane pot afecta dezvoltarea fetelor, explica un studiu publicat in revista Environmental Health Perspectives. Asadar, ai grija ce produse aplici pe corp si folosesti prin casa. Pana si un deodorant poate fi periculos.


Cercetatorii de la Mount Sinai School of Medicine au descoperit ca expunerea la trei clase de substante chimice ce se gasesc in aproape toate produsele de ingrijire - fenoli, ftalati si fitoestrogeni - influenteaza apaitia perioadei de pubertate la fete si le supune unui risc crescut de aparitie a unor  complicatii de sanatate mai tarziu in viata.

"Cercetarile au aratat ca aparitia cazurilor de pubertate timpurie la fete are efecte sociale si medicale adverse, inclusiv aparitia cancerului si diabetului mai tarziu in viata", a spus Maria Wolff, profesor de Medicina Preventiva si Oncologie de la Mount Sinai School of Medicine. "Cercetarile noastre arata ca exista o legatura intre produsele chimice la care tinerele sunt expuse zi cu zi si ca au ca efect fie intarzierea dezvoltarii, fie precocitatea."

Studiul a analizat impactul expunerii la aceste substante pe un lot de 1.151 de fete din New York, Cincinnati si nordul Californiei. ''Am cercetat mai multe tipuri de substante cunoscute ca fiind perturbatori hormonali, precum oxybenzone, ftalatii, triclosan si parabeni din produsele de ingrijire corporala, produsele alimentare care contin estrogeni si un fenol folosit in detergenti si produsele impotriva moliilor.''

Rezultatele au arata ca trei tipuri de substante chimice - fenolii, ftalatii si fitoestrogenii - au fost detectate la majoritatea subiectilor. Tinerele care fusesera mai expuse la acestea, prezentau deja pubertate precoce. De exemplu, ftalatii descoperiti in produsele de ingrijire personala sunt direct legati de dezvoltarea prematura a sanilor.'' Alt fenol, doi fitoestrogeni si un subset de ftalati au fost asociate cu pubertatea tarzie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre substante chimice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre produse cosmetice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ftalati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fenoli

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fitoestrogeni

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0