Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suferi de sindrom de intestin iritabil?

Suferi de sindrom de intestin iritabil?
Sindromul de intestin iritabil (cunoscut si ca sindrom de colon spastic, colon iritabil sau colita spastica) este o boala care afecteaza intestinul si care se caracterizeaza prin dureri abdominale, constipatie sau diaree, flatulenta, balonari etc. Esti diagnosticata cu acest sindrom daca suferi de dureri sau disconfort abdominal de cel putin trei ori pe luna, trei luni la rand, excluzand existenta altor boli sau leziuni care ar putea cauza disconfortul.


Se poate ca simptomele sa dispara pe perioade lungi, ca apoi sa reapara in forta. Nu se stiu care sunt cauzele (dar, printre factori, putem include: stresul, fluctuatiile hormonale, tulburarea biochimica a organismului si sensibilitatea la anumite alimente), asa ca nu exista niciun tratament standard. De aici si denumirea de sindrom (presupune mai multe simptome si diagnosticare prin eliminarea altor afectiuni).
Este mai des intalnit in randul femeilor decat al barbatilor. Sindromul provoaca suferinta, dar nu si leziuni ale intestinelor sau alte afectiuni grave. 
Nu te poti vindeca de acest sindrom, numai ca poti trata simptomele. Ai grija sa faci modificari in alimentatie, ia medicamente adjuvante, probiotice si urmeaza terapii pentru tratarea problemelor de sanatate mentala. In tot acest timp, evita produsele lactate, bauturile carbogazoase, cu cafeina sau alcool, bauturile cu o cantitate mare de indulcitori artificiali si alimente care provoaca flatulenta. Ideal ar fi sa faci si un test de intoleranta la lactoza si unul de predispozitie genetica spre boala celiaca, deoarece aceste afectiuni dau simptome similare celor ale sindromului de colon iritabil.
Pe de alta parte, fibrele solubile sunt un element nutritiv cheie in SII. Acestea sunt substante care se absorb in apa cand sunt consumate si nu sunt digerate. Fibrele solubile ajuta si in caz de diaree, dar si de constipatie. In cazul diareei, fibrele solubile formeaza un ghem in colon si ajuta in prblema scaunelor prea moi. Ele pot inmuia scaunele prea tari usurand constipatia. Exemple de alimente care contin fibre solubile sunt: orez, orz, quinoa, fulgi de ovaz si painea alba.
Fibrele insolubile nu se absorb in apa. Ele ajuta la golirea sistemului digestiv, dar si stimuleaza tractul gastrointestinal. Daca sunt folosite impropriu, pot face mai mult rau decat bine. Ca sa eviti acest lucru, nu manca niciodata alimente cu fibre insolubile pe stomacul gol, ci in combinatie cu alimente care au fibre solubile. Exemple de alimente cu fibre insolubile: paine de grau, granola, popcorn, linte, fructe de padure, mere si pere. Combina orezul cu legume si fulgii de ovaz cu fructe.
Unele alimente contin o cantitate mare de sulf. Inmod normal, acesta face bine la sanatate: ajuta la reglarea glicemiei, creste imunitatea si face ca pielea sa fie sanatoasa. Dar, cand este vorba de SII, alimentele care contin sulf duc la declansarea atacurilor, pentru ca provoaca gaze. Din acest motiv, mananca-le in cantitati mici. Ne referim la ceapa, praz, conopida si usturoi.
Fructoza este un indulcitor care se gaseste in mod natural in fructe si miere. Poate fi si extrasa si folosita ca indulcitor in diferite bauturi. Are tendinta sa cauzeze diaree, balonare si gaze, asa ca limiteaza-ti consumul. Cateva exemple de bauturi care contin fructoza includ sucul de grepfruit, suculd e mere si sucul de ananas. Daca bei sucurile laturi de fibre solubile, diminuezi efectele.
Si alimentele bogate in acizi pot declansa atacurile SII. Adica otetul, citricele si rosiile fierte.

Surse articol: Sfatulmedicului.ro; ehow.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sindromul intestinului iritabil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fibre solubile

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fibre insolubile

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0