Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Sufleu de cascaval

Sufleu de cascaval
Sufleu de cascaval

Sufleul poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal. Se serveste imediat ce e scos din cuptor. Dupa preferinte, se poate adauga in compozitie telemea de oaie, ghimbar sau nucsoara.


Surprinde-ti familia pregatind un sufleu de cascaval. Este o reteta usor de pregatit, sanatoasa si pe placul tuturor.

Ingrediente:

- 4 oua;
- 200 g cascaval ras;
- 50 g unt;
- 50 g faina;
- 350 ml lapte;
- sare si piper.
- ghimbir ras, nucsora, curry (optional)

Sufleu de cascaval - mod de preparare:

Punem o cratita pe foc si topim untul la foc mediu, adaugam faina si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele caldut cate putin si iarasi amestecam pana se ingroasa compozitia. Se fierbe 2-3 min, apoi se ia cratita de pe foc.

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Punem peste compozitia pregatita anterior galbenusurile, cascavalul ras, sare si piper.

La final incorporam albusurile spuma si amestecam cu o spatula, de jos in sus, pentru a pastra compozitia bine aerata.

Ungem cu unt forme de ceramica si turnam compozitia (nu trebuie sa depaseasca trei sferturi din forma deoarece va creste). Daca nu aveti forme individuale puteti turna compozitia intr-un vas de yena uns cu unt.

Atentie, cuptorul trebuie sa fie bine incins.
Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii deoarece se lasa si nu mai creste. Sufleul este gata cand se rumeneste frumos deasupra (trebuie tinut la cuptor aprox. 30 de minute).

Cand este gata, se lasa sa se raceasca cateva minute, pe un grilaj metalic.

Se desprind marginile cu grija, folosind un cutit cu lama subtire. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Sursa foto:  www.garelickfarms.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cascaval ras

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unt

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte

Spune-ne opinia ta despre "Sufleu de cascaval"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


7 + 8 =

Cele mai citite articole

Balonarea si gazele intestinale sunt semne ale organismului care indica faptul ca ai probleme cu ...
Vrei sa calatoresti cu avionul, insa iti e frica de zbor? Daca suferi de aviofobie sau teama de ...
Nimic nu este mai rau decat sa ti se faca foame in mijlocul unei zile aglomerate. De aceea, trebuie ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
De câte ori deschid telefon apare humus de casa.Ce să fac să nu mai primesc ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0