Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Sufleu de cascaval

Sufleu de cascaval
Sufleu de cascaval

Sufleul poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal. Se serveste imediat ce e scos din cuptor. Dupa preferinte, se poate adauga in compozitie telemea de oaie, ghimbar sau nucsoara.


Surprinde-ti familia pregatind un sufleu de cascaval. Este o reteta usor de pregatit, sanatoasa si pe placul tuturor.

Ingrediente:

- 4 oua;
- 200 g cascaval ras;
- 50 g unt;
- 50 g faina;
- 350 ml lapte;
- sare si piper.
- ghimbir ras, nucsora, curry (optional)

Sufleu de cascaval - mod de preparare:

Punem o cratita pe foc si topim untul la foc mediu, adaugam faina si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele caldut cate putin si iarasi amestecam pana se ingroasa compozitia. Se fierbe 2-3 min, apoi se ia cratita de pe foc.

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Punem peste compozitia pregatita anterior galbenusurile, cascavalul ras, sare si piper.

La final incorporam albusurile spuma si amestecam cu o spatula, de jos in sus, pentru a pastra compozitia bine aerata.

Ungem cu unt forme de ceramica si turnam compozitia (nu trebuie sa depaseasca trei sferturi din forma deoarece va creste). Daca nu aveti forme individuale puteti turna compozitia intr-un vas de yena uns cu unt.

Atentie, cuptorul trebuie sa fie bine incins.
Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii deoarece se lasa si nu mai creste. Sufleul este gata cand se rumeneste frumos deasupra (trebuie tinut la cuptor aprox. 30 de minute).

Cand este gata, se lasa sa se raceasca cateva minute, pe un grilaj metalic.

Se desprind marginile cu grija, folosind un cutit cu lama subtire. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Sursa foto:  www.garelickfarms.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cascaval ras

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unt

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte

Spune-ne opinia ta despre "Sufleu de cascaval"



7 + 9 =

Cele mai citite articole

Cu toate ca am avansat tehnologic foarte mult in ultimele decenii, inca stim foarte putine lucruri ...
Femeile viseaza inca din copilarie la o nunta si la un sot ca in povesti, insa viata ofera lectii ...
Rolul acestui test psihologic este de a te ajuta sa descoperi ce se afla in latura ascunsa a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Toata lumea stie ca alimentele din ziua de azi nu prea mai au un asa mare continut de zinc din ...
Cine ar fi putut, cu exceptia medicului, sa asocieze scaderea in greutate si caderea parului, cu ...
Îmi doresc dar nu cred că voi reusi cu vânzarea acestor ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0