Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Sufleu de cascaval

Sufleu de cascaval
Sufleu de cascaval

Sufleul poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal. Se serveste imediat ce e scos din cuptor. Dupa preferinte, se poate adauga in compozitie telemea de oaie, ghimbar sau nucsoara.


Surprinde-ti familia pregatind un sufleu de cascaval. Este o reteta usor de pregatit, sanatoasa si pe placul tuturor.

Ingrediente:

- 4 oua;
- 200 g cascaval ras;
- 50 g unt;
- 50 g faina;
- 350 ml lapte;
- sare si piper.
- ghimbir ras, nucsora, curry (optional)

Sufleu de cascaval - mod de preparare:

Punem o cratita pe foc si topim untul la foc mediu, adaugam faina si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele caldut cate putin si iarasi amestecam pana se ingroasa compozitia. Se fierbe 2-3 min, apoi se ia cratita de pe foc.

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Punem peste compozitia pregatita anterior galbenusurile, cascavalul ras, sare si piper.

La final incorporam albusurile spuma si amestecam cu o spatula, de jos in sus, pentru a pastra compozitia bine aerata.

Ungem cu unt forme de ceramica si turnam compozitia (nu trebuie sa depaseasca trei sferturi din forma deoarece va creste). Daca nu aveti forme individuale puteti turna compozitia intr-un vas de yena uns cu unt.

Atentie, cuptorul trebuie sa fie bine incins.
Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii deoarece se lasa si nu mai creste. Sufleul este gata cand se rumeneste frumos deasupra (trebuie tinut la cuptor aprox. 30 de minute).

Cand este gata, se lasa sa se raceasca cateva minute, pe un grilaj metalic.

Se desprind marginile cu grija, folosind un cutit cu lama subtire. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Sursa foto:  www.garelickfarms.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cascaval ras

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unt

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte

Spune-ne opinia ta despre "Sufleu de cascaval"



2 - 1 =

Cele mai citite articole

Specialistii in psihologia minciunii scot la iveala cateva comportamente ale persoanelor care ...
Te-ai spalat pe cap cu o zi in urma, iar in urmatoarea parul pare deja lipsit de stralucire si ...
Crezi ca singurul rol pe care il are cafeaua este sa te energizeze la inceput de zi? Atunci pierzi ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nu prea e bio dacă adăugați apa. Fructele spălate le ...
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton