Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sunt in pericol sa devin anorexica?

Sunt in pericol sa devin anorexica?
Anorexia nu este ceva ce ai intr-o zi de care scapi a doua zi. Ramane cu tine toata viata. Nu devii anorexica peste noapte, caci nu te poti opri brusc din mancat, ci, cel mai probabil, incepi prin a elimina gustarile, elimini micul dejun, apoi cina. Spunem din capul locului ca infometarea este un lucru extrem de nociv pentru corpul si viata ta. Redu aportul caloric si fa sport. Cere ajutorul unui nutritionist.


Anorexia nu inseamna numai un trup subtire. Este o tulburarea grava de nutritie, o experienta dureroasa prin care trece organismul. Anorexicii nu se bucura de faptul ac sunt slabi: stiu ca sunt prea subtiri, stiu ca toata lumea vorbeste despre asta si se chinuiesc sa poata manca. Reactiile lor sunt similare cu ale alcoolicilor: si acestia stiu ca alcoolul nu le face bine, dar nu se pot opri din baut si, de obicei, este vorba si de o gena, deci de mostenire genetica.
Similar, anorexia este o dependenta de a controla obiceiule de a manca, de a controla propria persoana si nu se limiteaza la scopul de a fi slab. Dorinta de a slabi este DOAR factorul declansator si nu mai este catalizator al bolii. 
Anorexia nervoasa este, cum am mai spus, o tulburare serioasa de nutritie, o forma de boala mentala. Anorexicii simt nevoia sa controleze ceva cand simt ca si-au pierdut controlul, asa ca isi folosesc trupul, pe care-l abuzeaza privandu-l de mancare. Anorecticii isi limiteaza greutatea corpului prin abtinerea voluntara indelungata de la hrana (anorexia nervoasa de tip restrictiv) si prin alte metode - abuzul de purgative, clisme si diuretice, folosirea de substante anorexigene si excesul de exercitii fizice (anorexia nervoasa de tip eliminator, purgativ).
Boala afecteaza mai ales tinerele adolescente, insa 10 % din cazuri apar la tineri de sex masculin. Exista si femei mature care sufera de forme de anorexie, tocmai pentru ca simt ca si-au pierdut frumusetea. Presa mondena vorbeste de sindromul Demi Moore.
Acestea fiind spuse, se poate „lua” anorexia, mai ales ca societatea de consum incurajeaza modelul de femeie extrem de subtire, gen Angelina Jolie sau Keira Knightley.
 
sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anorexie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dependenta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boala

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0