Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Supa si ciorba la plic: efecte devastatoare asupra sanatatii noastre

Supa si ciorba la plic: efecte devastatoare asupra sanatatii noastre
Supa si ciorba la plic: efecte devastatoare asupra sanatatii noastre

Supele si ciorbele instant sunt semipreparate cu o valoare nutritiva foarte scazuta, cu un continut ridicat de sare si aditivi alimentari. Consumul excesiv a fost asociat cu afectiuni agravate de retentia de apa provocata de sare: insuficienta cardiaca, afectiuni ale rinichilor si litiaza renala, accidentul vascular cerebral, osteoporoza.


Supele si ciorbele la plic, pe care le facem in mai putin de 2 minute, sunt adevarate cockteil-uri de substante nocive pentru organismul uman. Potrivit medicilor, persoanele care le consuma pe termen lung s-ar putea imbolnavi de cancer la stomac sau la colon.

Sa luam, ca exemplu, ciorba de burta la plic produsa de Unilever. Specialistii APC Romania au analizat ingredientele mentionate si iata ce efecte au asupra sanatatii noastre:

E160c – Capsantina este un colorant natural cu nuante de rosu sau portocaliu care a fost interzis in Australia.

E 296 – Acid malic, acidifiant si potentiator de aroma. Concentratiile mari nu sunt permise in alimentele pentru copii, deoarece copiilor mici le lipseste capacitatea de a metaboliza cantitati mari de acid malic.

E320 – Butilhidroxianisol este un antioxidant, derivat din petrol, care poate provoca reactii alergice, hiperactivitate, cresterea colesterolului si are efect estrogenic. A fost interzis in Japonia.

E 392 - Extractul de rozmarin face parte din sectiunea Aditivi alimentari, altii decat colorantii si indulcitorii.Consumul de extract de rozmarin poate cauza reactii alergice, precum si diverse probleme de sanatate femeilor insarcinate. Totodata, nu este recomandat persoanelor care sufera de tensiune arteriala, diabet, ulcer.

E621 - Monoglutamatul de sodiu este un potentiator de gust si aroma. Acesta poate provoca reactii alergice, dureri de cap si de gat, ameteala, greata, diaree si poate bloca asimilarea vitaminei B6 si a calciului. Nu trebuie consumat de femei insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci.

E627 – Guanilat disodic sau guanilat de sodiu este un corector de gust, care nu este sigur pentru copii; trebuie evitat de catre persoanele cu astm si guta.

E631 – Inozinat disodic este un corector de gust obtinut din carne sau peste, poate declansa reactii alergice.

Extractul de drojdie contine acid glutamic sau glutamat de sodiu si se foloseste pentru a crea arome sarate sau gust de umami („al cincilea gust”). Extractul de drojdie poate provoca alergii si afectiuni ale glandelor endocrine.

„Ciorba de burta la plic sau cea din conserva este, poate, cel mai nereusit produs al industriei alimentare, deoarece niciuna din caracteristicile organoleptice ale produsului traditional: aspect, culoare, miros, textura si gust, nu a putut fi reprodusa. Ciorba de burta la conserva este hipersodica, avand un continut de sare per portie intre 4,8 grame si 5,3 grame de sare, ceea ce inseamna necesarul zilnic de sare pentru un adult.
Ciorba de burta traditionala este o delicatesa pentru cunoscatori, care trebuie servita cat mai aproape de momentul prepararii, in timp ce ciorba de burta la conserva are termen de valabilitate de pana la 4 ani.”, a explicat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

Foto: pixabay.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Spune-ne opinia ta despre "Supa si ciorba la plic: efecte devastatoare asupra sanatatii noastre"



5 - 3 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Supa si ciorba la plic: efecte devastatoare asupra sanatatii noastre"

magdalena mitrofan @ 14-Feb-2017
"Dar supa instant chinezeasca pe care o mananca copiii mei aproape in fiecare zi fara sa ma asculte ca nu este buna?"

Cele mai citite articole

Ai probleme cu caderea podoabei capilare? Radacina se regenereaza greu, iar firele si-au pierdut ...
Femeile viseaza inca din copilarie la o nunta si la un sot ca in povesti, insa viata ofera lectii ...
Pentru multi parinti din Romania, mersul la psiholog reprezinta una dintre ultimele solutii pe care ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Zincul intervine in activitatea a peste 200 de enzime care actioneaza in corpul uman. Acesta ...
Îmi doresc dar nu cred că voi reusi cu vânzarea acestor ...
CUPTOR CU MICROUNDE. UNDE TRAITI FRATILOR. CUPTORUL CU MICROUNDE = MOARTE CURATA. RUSI DIN 1976 NU ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0