Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Superalimente de vara pentru a te racori

Superalimente de vara pentru a te racori
O fi frumoasa vara, dar are si ea aspectele ei mai putin placute, cum ar fi caldura naucitoare. Iata cateva idei care sa te ajute sa te racoresti, dar si sa-ti bucuri papilele gustative.


Castravetii - Au fibre si multa, multa apa (95% din compozitie), asa ca sunt una dintre cele mai eficiente alimente care ajuta la racirea temperaturii corpului. Semintele de castravete contin curcubitina, un aminoacid, acidul linoleic si alti acizi grasi care alina corpul, atat intern, cat si extern. Incearca cateva felii de castravete la micul dejun sau pune-le in sandvisul de pranz. Vei fi surprinsa de cat de sanatoasa te vei simti.
Pepenii - Usor dulci si puternic suculenti, pepenii rosii si galbeni sunt printre cele mai populare fructe ale verii. Au cam 95% apa si 5% zahar natural. Au diverse enzime si minerale, electroliti, ceea ce-i face alimentul ideal pentru a substitui apa si nutrientii pierduti din cauza transpiratiei din aceste zile fierbinti.
Capsunile - Sunt fructele-emblema ale verii, pentru ca sunt proaspete, pline de nutrienti si delicioase. Au multa vitamina C, mangan, antioxidanti si alte nutrienti si enzime care sustin sanatatea. Cumpara insa capsuni organice, caci, din cauza contaminarii chimice, capsunile pot deveni toxice.
Ridichi - Nu le exclude din dieta, caci pot fi mancate asa cum sunt sau ca adaos la salate sau supe de vara. Ridichiile ajuta la digestie si la mentinerea unui ficat sanatos.
Menta - Exista mai multe moduri in care poti folosi menta, mai ales cand vorbim de vara, vreamea cocktailurilor si a ceaiurilor reci. Menta poate fi pusa in ceai, limonada, salata, smoothoe-uri, sorbeturi si cocktailuri. Bogata in fibre, fier, calciu, acid folic si acizi grasi omega 3, menta insufleteste preparatele in care este adaugata si calmeaza inflamatia intestinala, luptand cu bacteriile periculoase.
Semintele de chia - Aceste seminte hidrateaza, intineresc si confera energie si vigoare, chiar si in impul unei zile foarte calduroase. Inmoaie-le si adauga-le in smootjie-uri, sucuri, cereale si salate, pentru a-ti suplini acizii grasi omega 3 necesari si pentru a reduce inflamatia de peste tot din corp.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta de vara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre castraveti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre seminte de chia

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0