Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Surprinzatoarele motive pentru care esti nefericita

Surprinzatoarele motive pentru care esti nefericita
Ai redus consumul de zahar, tiroida ti-e bine, primesti dragoste, stai mult la soare si iei si suplimente de Omega 3. De ce esti inca trista?


1. Dormi cu lampita de veghe.
Nu au fost efectuate inca studii pe oameni, ci numai pe hamsteri, insa acestia au devenit deprimati dupa ce au dormit cinci saptamani la rand in lumina slaba (cum ar fi cea data de o lapa de strada, de ecranul televizorului sau al calculatorului). Se pare ca lumina, chiar de intensitate mica, scade secretia de melatonina, un hormon care ne ajuta sa dormim bine si sa fim echilibrate emotional. Dupa doua saptamani in care animalutele au dormit in intuneric bezna, simptomele de depresie au disparut.
2. Ai avut o partida de sex.
Exista ceea ce se numeste depresia post-orgasm care apare cam la sase ore dupa partida de amor. Nu motivele psihologiec sunt la mijloc, ci regiunea „emotionala” a creierului, amigdala, care este inactiva in timpul orgasmului si care-si revine dupa acesta, declansand o stare de tristete.
3. Traiesti intr-o zona inalta.
Un studiu al Universitatii Utah arata ca regiunile cu altitudine inalta din Statele Unite (Nevada, Utah, Colorado) si din Coreea de Sud au cele mai mari rate de sinucideri. Motivul: stresul metabolic provocat de lipsa oxigenului care inrauteste starea de spirit.
4. Iti lasi mintea sa o ia razna.
O minte prea libera este una nefericita, spun psihologii. Cei mai fericiti sunt cei care traiesc in prezent pentru cel putin jumatate de ora pe zi: cand mediteaza, cand fac sport sau sex sau au o conversatie cu cineva.
5. Stomacul iti trimite un SOS.
Crezi ca te doare stomacul pentru ca esti depresiva. De fapt, este chiar pe dos: problemele digestive dau nastere unor tulburari de stare. Cel putin asa se intampla in cazul celor care au avut dureri de burta inca din copilarie. Intestinele comunica prin inetrmediul nervului vag si, chiar daca durerea este oprita, semnalele de suferinta ajung la creier si provoaca deprsie. Se pare ca au functionat insa cu succes terapiile cu bacterii „bune”, cum ar fi cele din iaurt.
5. Folosesti aspartan.
Aspartanul ucide flora „prietenoasa” din intestine care este asociata unei stari de spirit pozitive. Acesta blocheaza si serotonina. In concluzie, persoanele care beau mai mult de un pahar pe zi de cola dietetica/ ice tea dietetic se confrunat cu un risc cu 31% mai mare de a face depresie fata de cei care nu beau astfel de racoritoare. 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.07 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0