Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sute de cadre medicale din tara au depus cereri la DSP pentru a putea lucra in strainatate

Sute de cadre medicale din tara au depus cereri la DSP pentru a putea lucra in strainatate
Sute de cadre medicale din diferite orase ale tarii au depus, in 2011, cereri la Directia de Sanatate Publica pentru a putea pleca la munca in strainatate. Aproximativ 900 de cadre medicale au depus, in 2011, cereri la Directia de Sanatate Publica (DSP) Timis pentru a putea pleca la munca in strainatate.


Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Timis, Dana Spac, a declarat ca aproximativ 900 de cadre medicale au depus cereri pentru eliberarea certificatelor de conformitate. Ea a afirmat ca aceste acte sunt necesare pentru a putea munci in domeniul medical in strainatate.

Potrivit reprezentantilor sindicatelor din domeniul sanatatii din judetul Timis, majoritatea cadrelor medicale au ales sa lucreze in tari precum Italia, Anglia, Irlanda sau Spania.

Conform purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean din Timisoara, Liana Dacilescu, deficitul de asistente medicale inregistrat la aceasta unitate medicala este de aproximativ o suta de cadre, in timp ce aproape toate posturile de medici din organigrama sunt ocupate.

Un numar de 82 de medici si asistente medicale au depus, din 2010 si pana in prezent, la Directia de Sanatate Publica (DSP) Bistrita-Nasaud, actele necesare ca sa obtina certificate de conformitate in baza carora pot lucra in strainatate.

Directorul executiv al DSP Bistrita-Nasaud, medicul Anca Andritoiu, a declarat ca este vorba de 37 de medici si 45 de asistenti medicali. Dintre acestia, doar 51 au primit deja certificatele de conformitate, procedura de eliberare a actora fiind destul de greoaie. "Din 2010 pana in prezent, 37 de medici si 45 de asistenti medicali au depus acte la noi pentru eliberarea certificatului de conformitate care le da dreptul sa poata lucra in strainatate. Procedura nu e foarte simpla, asa ca certificatele nu vin imediat", a declarat Andritoiu.

"Din cate am vazut, majoritatea sunt medici stomatologi. Nu stiu sa fi plecat mai mult de doi medici tineri care aveau contracte", a spus Andritoiu.

Potrivit sursei citate, in Bistrita-Nasaud lucreaza aproximativ 400 de medici.

Un numar de 91 de angajati din sistemul medical din Salaj au depus dosare, din septembrie 2010 si pana in prezent, la Directia de Sanatate Publica, pentru a primi certificate de conformitate care le permit angajarea in domeniul medical in strainatate, 59 dintre solicitanti primind deja actul.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, Mihai Cheseli, a declarat miercuri ca din septembrie 2010 - cand legislatia a fost modificata ca personalul medical sa poata solicita de la Ministerul Sanatatii, prin Directiile de Sanatate Publica, certificatele de conformitate - in Salaj au fost depuse 91 de cereri, din care 59 au fost rezolvate favorabil.

"Certificatele de conformitate atesta pregatirea si experienta profesionala a solicitantilor, ele fiind solicitate prin DSP din 1 septembrie 2010. De la acea data si pana in prezent, in Salaj, 91 de angajati din sistemul medical au cerut acest document. Solicitarile au fost inaintate catre Ministerul Sanatatii, iar pana acum au fost rezolvate favorabil 59, restul cererilor fiind in curs de solutionare la Bucuresti", a declarat purtatorul de cuvant al DSP Salaj.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medici

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre strainatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cereri

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0