Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Tarta de pere si mere

Tarta de pere si mere
de la 2016-01-22
Tarta de pere si mere

Te gandesti sa prepari un desert delicios pentru familia ta, insa ai ramas fara idei? Bonus, nu ai de gand sa petreci nici foarte mult timp in bucatarie? Avem solutia perfecta pentru tine: tarta de pere si mere. Simpla, rapida, delicioasa.


Ai nevoie de:
4 mere coapte
3 linguri de miere de albine
zeama de la jumatate de lamaie

pentru aluat:
400 g faina
100 g unt rece
75 g nuci macinate
75 g zahar
1 ou
coaja rasa de la jumatate de portocala
1 ou pentru uns tarta deasupra

Cum se face:

Taie perele in doua, indeparteaza cotorul si curate-le de coaja; pune jumatatile intr-un vas, toarna apa rece cat sa le acopere, adauga mierea si zeama de lamaie si lasa-le 20 de minute la foc mic. Lasa-le apoi sa se racoreasca in sirop.

Aluatul: cerne faina intr-un bol, adauga nucile macinate, untul, zaharul si coaja rasa de portocala si amesteca cu mana compozitia pana obtii o coca  asemanatoare cu pesmetul. Adauga oul batut si amesteca bine. Acopera compozitia cu un prosop curat si las-o sa "se odihneasca" 20 de minute.

Din jumatate de aluat intinde o foaie pe care o pui in forma de tarta, iar peste ea asaza perele scoase din sirop; acopera perele cu foaia facuta din cealalta jumatate de aluat; fa in mijlocul tartei o gaurica prin care sa se evapore apa rezultata in timpul coacerii.

Unge tarta cu oul batut ramas , presara zahar si bag-o la cuptor pentru 35-40 de minute.

Pofta buna!



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tarta

Spune-ne opinia ta despre "Tarta de pere si mere"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


2 + 6 =

Cele mai citite articole

Viata ne aduce pe toti in momente in care simtim ca nu mai putem sa ne ridicam de jos, ca nu mai ...
Cele mai importante beneficii ale ceaiului de lavanda includ relaxarea corpului, reducerea ...
Ce te inspira? Exista multe lucruri care, cu siguranta, reprezinta surse de inspiratie, de exemplu: ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ilie eu doresc să-mi găsesc, Pentru un Regim Vegan, DATE serioase, clare, ...
Vreu un regim care nu mi se face foame nici pofta de dulce si care sa ma ...
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0