Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Te-ai gandit ca poate casa ta te ingrasa?

Te-ai gandit ca poate casa ta te ingrasa?
Stii deja ca mancarea tip junk food si saritul peste miscare te face sa te ingrasi, dar poate nu stiai ca mediul in care traiesti are si el partea lui de vina. Se pare ca si lucruri aparent mici, cum ar fi schimbarile de lumina si temperatura influenteaza modul in care creierul percepe mancarea si chiar cel in care corpul o proceseaza. Fa-ti casa mai prietenoasa din acest punct de vedere.


Termostatul este pus la o temperatura prea ridicata.
Te-ai gandit vreodata ca prea multa caldura te face sa te simti un pic inconfortabil? Da, termostatul iti influenteaza grasimea. Cu totii avem doua tipuri de grasime: grasimea alba (cea incapatanata care vine din zaharuri si mancaruri prajite) si grasimea maro/buna (despre care oamenii de stiinta cred ca ne ajuta sa ne fie cald). Cand este prea cald in casa, grasimea maro functioenaza ca grasimea alba. Cand ti-e frig insa, grasimea maro se activeaza si devine atotputernica: genereaza caldura corporala si pune metabolismul in functiune. Nu trebuie sa faci decat sa reduci un pic temperatura, cateva ore pe zi.
Lumina in bucatarie este prea chioara.
Cercetarile sugereaza ca o lumina scazuta, calda face mancarea mai atragatoare, ceea ce te determina sa mananci mai mult. Poate de aceea multe restaurante prefera luminatul romantic. Daca insa lumina este prea puternica, iti creste nivelul de cortizol, ceea ce duce la marirea straturilor de grasime. Daca vrei sa slabesti, studiile sugereaza sa ai cate un bec la fiecare 2 metri patrati.
Farfuriile tale sunt prea mari.
Marimea farfuriei are o influenta mare in controlul portiilor. Este instinctul lor natural sa ne umplem farfuriile, dar marimea acestora a crescut cu 20% din 1950 incoace, ceea ce inseamna ca mancam cu 20% mai mult. O farfurie medie are 30 de centimetri in diametru, dar, daca mananci de pe o farfurie cu un diametru de 25 de centrimetri, vei manca cu 22% mai putine calorii.
Mancarea sanatoasa este ascunsa bine.
Suntem, stiintific vorbind, de trei ori mai predispusi sa mancam ceea ce vedem. In loc sa ne tinem legumele in congelator sau in lada, ar fi bine sa le punem pe raft. Pune dulciurile in spatele sertarelor. Nu le mai vezi, le uiti si nu le mai mananci.
Vopseaua de pe pereti iti da senzatia de foame.
Rosul si galbenul iti atrag atentia si iti cresc apetitul (gandeste-te la culorile folosite de majoritatea lanturilor fast-food). Albastrul insa calmeaza si reduce apetitul. Daca nu vrei sa-ti vopsesti bucataria, ia-ti farfurii albastre.

Sursa: droz.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrasare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caldura

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0