Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Te minte doctorul?

Te minte doctorul?
Este doctorul tau complet sincer fata de tine? Esti sigura? Un nou studiu, condus de cercetatorii de la Scoala de Medicina Harvard, arata ca unii doctori refuza sa le spuna pacientilor intregul adevar. Rezultatele spun ca cel putin unu din cei zece doctori intervievati si-au mintit cel putin un pacient in perioada imediat anterioara studiului.


Minciunile includ totul, de la neglijare la expunerea unui interes financiar pentru un dispozitiv medical sau afinitatea pentru o companie farmaceutica pana la omiterea faptului ca a avut loc o eroare medicala in timpul tratamentului pacientului.
Dar iata ceva si mai socant: aproape toti din cei 1.900 de medici participanti la sondaj au spus este important ca doctorii sa fie onesti cu pacientii cand vine vorba de lucruri care le poate influenta rezultatul ingrijirii medicale.
Ce-l face pe un medic sa nu fie onest cu pacientul? Motivele pot varia, cel mai important fiind teama de procese de malpraxis.
Greselile (si scuzele) il pot face pe medic sa-si piarda slujba
Cand vine vorba de admiterea greselii, doctorii trebuie sa fie atenti, caci scuzele pot fi folosite impotriva lor, la proces.
Un alt motiv pentru care medicii nu vor sa discute despre o eroare este pentru ca aceasta nu a fost facuta de ei. Iar incarcatura psihologica este prea mare.
Sunt necesare toate clarificarile?
Aproape doua cincimi din medicii intervievati au spus ca nu cred ca pacientii trebuie sa stie ca folosesc aparatura sau medicamentele unei anumite companii farmaceutice. Iara in momentul de fata nu exista legi care sa le impuna acest lucru.
Medicii se impart astfel intre cei care cred ca o astfel de afinitate influenteaza relatia cu pacientul si cei care nu vad nicio legatura intre cele doua. 
Mincinosul roade osul
Un medic care spune cate o minciuna nevinovata din cand in cand, nu afecteaza calitatea ingrijirii de care ai parte. Totusi, un tipar al nesinceritatii poate indica faptul ca medicul are o personalitate periculoasa. Un medic care ii minte pe cei care i-au incredintat sanatatea pe maini, poate foarte bine sa isi asume riscuri care sunt nefericite pentru pacienti.
Este aproape imposibil sa-ti dai seama cine minte, asa ca, daca te temi de acest lucru, ai grija sa-ti faci un dosar cu toate retetele si analizele. Iti va fi usor astfel sa mergi sa mai ceri o parere.
Este foarte important sa ai o relatie buna cu medicul tau. Multi oameni se tem de medici, pentru ca se creeaza o relatie superior-subordonat. Cheia este insa o comunicare fluida.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre comunicarea

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0