Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Te simti mereu obosita? 5 cauze pe care trebuie sa le afli

de Rebeca Roman la 2021-01-05
Te simti mereu obosita? 5 cauze pe care trebuie sa le afli
Chiar daca dormi suficient, este posibil sa te confrunti cu o senzatie accentuata de oboseala. Mai multe ore de somn nu inseamna, automat, rezolvarea problemei, deoarece poate fi vorba de alte cauze pe care le-ai neglijat pana acum.


Sindromul oboselii cronice este o afectiune studiata relativ recent, care are consecinte importante. Insa, o stare accentuata de oboseala, resimtita zilnic, nu este echivalenta cu sindromul oboselii cronice.
De multe ori, este vorba de cauze pe care nu le-am fi luat in considerare in mod normal si care ne afecteaza nivelul de energie mai multe decat credem.

1. Dezechilibrul hormonal

Tiroida care nu functioneaza corespunzator afecteaza glandele suprarenale, determinand aparitia asa-numitei "oboseli suprarenale". Unul dintre hormonii produsi de glandele suprarenale este cortizolul. Cortizolul este responsabil de raspunsul organismului la stres. Ingrijorarea si anxietatea dezechilibreaza productia de cortizol, care oboseste organismul.

Incearca tehnici de respiratie, pentru a te calma. Acorda timp activitatilor placute si tine minte: stresul inseamna oboseala.

2. Deshidratarea

Lipsa aportului necesar de lichide determina ingrosarea sangelui care, la randul ei, este responsabila de slabirea ritmului cardiac. Consecinta este ca oxigenul si nutrientii ajung mult mai greu la creier si la celelalte organe, provocand o senzatie de oboseala.

Bea cat mai multa apa, pentru o buna circulatie a sangelui, si nu uita ca sucurile carbogazoase si cafeaua deshidrateaza.

3. Sedentarismul

O sesiune de fitness ne face sa ne simtim mai obositi pe moment, dar pe termen lung este indispensabila pentru un bun nivel de energie. Activitatea fizica sustine sistemul cardiovascular, imbunatateste somnul si mareste rezistenta fizica. Sedentarismul, in schimb, ne face sa avem din ce in mai putina energie.

Incepe fiecare zi cu cateva exercitii de inviorare si rezerva-ti macar o data pe saptamana timp pentru sport.

4. Prea mult somn

Da, dormitul excesiv provoaca si mai multa oboseala. Nu doar lipsa somnului, ci si prelungirea sa excesiva perturba ritmul natural. Iar orice perturbare se traduce printr-o senzatie de oboseala.

Incearca sa mentii un ritm cat mai regulat al orelor de somn.

5. Lipsa fierului din organism

Absenta fierului duce la nervozitate, slabiciune, lipsa puterii de concentrare. Fierul contribuie la transportul oxigenului la toate celulele, de aceea este esential pentru o buna functionare.

Consuma mai multe alimente bogate in fier: carne rosie, fasole, cereale, verdeturi.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.16 din 5 - 89 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oboseala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0