Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tehnici de educatie pozitiva. Obligatoriu pentru parinti adevarati!

de Sunt Fericita la 2014-11-10
Tehnici de educatie pozitiva. Obligatoriu pentru parinti adevarati!
Sunt multe metode de educare si fiecare parinte incearca sa le adapteze in functie de personalitatea sa si a copilului sau. Sunt parinti care isi educa copiii sub puterea „fricii“ si chiar a batailor, altii care apeleaza la vorba buna, altii care sunt adeptii recompenselor si altii care recurg la pedepse.



In educatia copiilor din ziua de astazi exista un curent foarte popular recomandat de psihologi: „disciplina proactiva“.

Disciplina proactiva: In educatia copiilor este mai importanta lauda, decat critica
Disciplina proactiva este o alta modalitate de abordare a problemelor, de a te focusa si a lauda comportamentul bun, civilizat, in loc sa-l critici pe cel gresit. Din pacate, nu sunt putini aceia care pun semnul egal intre disciplina si pedeapsa (fizica sau de alta natura).

Cand de fapt, ceea ce ar trebui facut este sa-i acorzi atentie copilului. Daca ii acorzi copilului atentie si ii lauzi de fiecare data faptele bune, el va dori sa le repete.

Daca cel mic e trist, sa-l intrebi „Ce s-a intamplat?“. Cand face ceva gresit (de exemplu cand roade cablul de alimentare de la veioza) nu-i spui „NU e bine, pentru ca te poti curenta!“, ci il iei din locul respectiv si te joci cu el. Ii distragi atentia si totodata faci ceva distractiv.

Timpul petrecut alaturi de copii, factor major in educatia copiilor prin disciplina proactiva
Un alt factor important in educatia copiilor este timpul petrecut cu ei.

Din pacate, in vremurile pe care le traim acesta nu este tocmai din belsug. Ei au nevoie de parinti pentru a-si umple „rezervoarele“ cu dragoste, timp in care sa se simta speciali, importanti pentru parintii lor. Iar cand au parte de aceste lucruri sunt mai calmi, mai docili. Ia-l in bucatarie in timp ce gatesti sau fa o tranta in sufragerie in timp ce te uiti la meci.

Acest lucru va fi o piatra de temelie in comportamentul civilizat de zi cu zi. Daca esti atent cu nevoile copilului, vei fi mai capabil sa-i controlezi comportamentul.

Copiii sunt doar copii, iar parintii n-ar trebui sa uite asta – spune disciplina proactiva
Un alt element cheie ai disciplinei proactive este faptul ca parintii sa nu uite totusi ca au de-a face cu niste copii. Oricat de mult si-ar dori ei ca cel mic sa nu se duca la mancarea cainelui sau a pisicii, ei tot o vor face.

Oricat de mult si-ar dori sa fie curat in casa, copiii fac dezordine. Unii parinti au tendinta de a pune stachete prea ridicate pentru un copil de 2-3 ani, de exemplu. Decat sa-l certi ca umbla in vasul pisicii, muta vasul pisicii, in loc sa-l certi ca a spart paharul, pune paharul undeva unde sa nu-l ajunga copilul.

Fermitatea este o parte cruciala a disciplinei proactive
Sunt reguli care nu pot fi negociate. Asa cum nu negociezi cu politistul purtarea centurii de siguranta, asa nu negociezi nici cu copilul reguli pe care le-ai stabilit si care apreciezi ca sunt vitale pentru securitatea lui.

Daca ai spus ca nu se iese pe balcon iarna dezbracat, de exemplu, nu trebuie sa te razgandesti, indiferent de cat de mult insista copilul si ce mijloace alege sa
obtina ceea ce doreste.

Daca „cedezi“ nu faci altceva decat sa-i incurajezi comportamentul neadecvat si fii sigur ca scena se va repeta.

Ce este special la aceasta metoda de disciplina proactiva in cazul acestei fermitati care se intalneste si recomanda si in alte metode de educatie este atitudinea blanda, iubitoare, rabdatoare si pozitiva pe care parintele trebuie sa o aiba pe durata perioadei cand el isi manifesta fermitatea.

Daca copilul plange si face crize, el va fi luat in brate si imbratisat, pentru ca parintele intelege ca cel mic e suparat ca nu se intampla ceea ce el doreste si nu stie inca sa isi gestioneze sentimentele.

Click aici pentru mai multe informatii valoroase pentru parinti constiinciosi>>>


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.2 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0