Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ti se pare ca timpul trece foarte repede? Iata de ce

Ti se pare ca timpul trece foarte repede? Iata de ce
De ce avem impresia ca timpul trece uneori atat de repede si, alteori, ca trece prea incet? Psihiatri, psihologi, filozofi, experti in biologie moleculara s-au adunat la Universitatea din Rennes la un colocviu care s-a ocupat de 'un element de studiu destul de greu de sesizat: perceptia timpului', afirma expertii in Le Figaro.


Prima mentiune este ca timpul nu trece cu aceeasi viteza pentru toti. Este cazul, de exemplu, al pacientilor depresivi, schizofrenici sau autisti, dar fenomenul este si in functie de varsta si ritmurile biologice diferite.

Psihiatrul Sylvie Tordjman explica: 'Pentru ca persoanele in varsta au frecventa cardiaca incetinita, ele au impresia ca ceea ce le inconjoara "merge" foarte repede, in timp ce copiii, care au frecventa cardiaca accelerata, au impresia ca totul trece prea incet.' In orice caz, pe masura trecerii anilor, timpul pare ca se scurge mai rapid.

In afara de ritmul cardiac, mai exista si circumstantele. Dr Dina Joubrel, psihiatru, spune: 'In cazul unui traumatism, timpul pare ca sta pe loc, devine atemporal, nu avanseaza. Timpul melancolicului este etern, nu se sfarseste, existand riscul de a trece la fapte - sinucidere - pentru a-l opri. Dimpotriva, timpul nelinistii se reduce, devine prea scurt, este un timp al imediatului.'

In realitate, 'totul se petrece ca si cum am avea in creier un generator de impulsuri', arata profesorul John Wearden, psiholog britanic. 'Aceste impulsuri sunt stocate intr-un acumulator si acolo se afla perceptia bruta a timpului. Cand nu este prea plin, se spune ca timpul trece incet.' Emotiile ar putea accelera debitul generatorului de impulsuri al ceasului intern, de unde senzatia ca timpul se scurge mai repede.

Si atentia joaca un rol. 'Atentia acordata unui eveniment se coreleaza cu perceptia subiectiva a duratei sale', mai spune pr Tordjman. Toti participantii la colocviu au fost de acord ca aceasta arie de cercetare este cu adevarat fascinanta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre timp

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre trece

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre repede

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre incet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre impulsuri

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0