Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tipul de corp si celulita

Tipul de corp si celulita
Exista patru tipuri de corp si fiecare dintre ele are caracteristici hormonale si metabolice distincte. Unele tipuri sunt predispuse ingrasarii si celulitei. Afla in primul rand in care dintre cele patru tipuri te incadrezi (android, ginoid, tiroidian sau limfatic), care sunt predispozitiile tale si cum poti actiona.


Tipul android.
Ai un schelet puternic si bine legat, cu umeri largi, cutie toracica ampla si membre musculoase. Gatul, pieptul si abdomenul sunt mai degraba groase, iar bazinul mic. Fesele si soldurile nu ies prea mult in relief .
Oasele mainilor si ale picioarelor sunt mari si, daca nu devii supraponderala, ai mai multa masa musculara si mai putin tesut adipos decat majoritatea femeilor.
Daca te ingrasi, depui grasime mai multa in partea superioara a corpului, de unde si o ingrosare a gatului, trunchiului, taliei si abdomenului si formarea obezitatii „in forma de mar”. Soldurile iti raman insa inguste si picioarele musculoase. 
Produci mai multi hormoni masculini decat alre tipuri de corp. Tanjesti dupa alimente bogate in colesterol si sare. Organismul transforma colesterolul in hormoni steoizi ceea ce duce la crearea de celulita in zona abdominala, pe trunchi si pe partea superioara a feselor, nu si sub solduri.
Tipul ginoid.
Ai un contur tip para, cu corpul latindu-se in zona suldurilor si a coapselor. Ai fese rotunjite, coapsele curbat in lateral si, pe interior, lipite una de cealalta. talia iti este ingusta, de unde si aspectul de feminitate. Umerii pot fi ingusti sau moderati ca latime, dimensiunile tipice sunt de 99-73-109.
Oasele mainilor si ale picioarelor sunt fine. Chiar si in caz de obezitate, antebratul si tibia raman zvelte, grasimea si celulita depunandu-se pe coapse, fese, sani si partea inferioara a abdomenului. Ai dezechilibru hormonal caracterizat prin dominarea estrogenului fata de progesteron. Tanjesti dupa alimente cu multa grasime si zahar, ceea ce va creste sensibilitatea la estrogen, ducand si la mai multa celulita pe fese si coapse. 
Tipul tiroidian.
Ai o structura osoasa ingusta si membre lungi. Daca ai grija de tine, poti deveni model sau dansatoare. Tanjesti dupa stimulanti cum este cafeina, nicotina si indulcitorii artificiali si cam sari peste mese. Ai probleme cu glicemia scazuta ceea ce duce la oboseala si dorinta de a consuma zahar si stimulanti. Nu te ingrasi la fel de repede si ai o rata metabolica ridicata. Dintre toate tipurile de corp, esti cel mai putin predispusa la celulita si, daca aceasta apare, aigrija la zona feselor si a spatelui pulpelor.
Tipul limfatic.
Esti grasunica inca din copilarie. Te ingrasi uniform in toate zonele corpului si iti plac lactatele si mancarurile sarate. Rata ta metabolica este foarte scazuta. Sistemul tau limfatic nu functioneaza corespunzator, de unde si problema cu retentia generalizata de apa. Grasimea ti se imbiba de lichid limfatic de unde si celulita severa. 

Sursa: liverdoctore.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 17 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre celulita

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezechilibre hormonale

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0