Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 alimente nesanatoase la care sa renunti si ce sa mananci in locul lor

Top 10 alimente nesanatoase la care sa renunti si ce sa mananci in locul lor
Te-ai intrebat vreodata de ce ti-e pofta de alimentele nesanatoase? De ce simti nevoia sa mananci chestii crocante, prajite, cremoase, cand stii sigur ca nu sunt sanatoase, ca dauneaza organismului si te ingrasa? Motivul este gustul! Alimentele nesanatoase au gust bun, indelung testat in fabrici si facute in asa fel incat sa ne determine sa consumam iar si iar si iar... Iata un top 10 cu alimente nesanatoase la care ar fi bine sa renunti si cu ce sa le inlocuiesti pentru a scapa de pofta.


Mai mult de doua treimi dintre americani sunt supraponderali sau obezi... si de la ei vin bauturile gen cola si cele mai multe marci de fast-food. Cu siguranta nu vrem sa ajungem si noi la fel. Dincolo de exercitiile fizice (obligatorii chiar, daca duci o viata sedentara), ar fi bine sa renunti si la cateva alimente nesanatoase si sa le inlocuiesti cu ceva mai bun.
CHIPSURI. Stiai ca numai 28 de grame de chipsuri contin 10 grame de grasime saturata si au 152 de calorii? Daca mananci 300 de grame, ai caloriile pentru o zi intreaga. Inlocuieste chipsurile cu batoane cu cereale, cumparate sau, de preferinta, pregatite in casa; sunt la fel de crocante, dar cu mult mai sanatoase.
GOGOSI, CROISSANTE. Mmm, mai ales cele cu umplutura de ciocolata sau vanilie, nu? Ei bine, nu! Nu sunt deloc sanatoase si ingrasa, pentru ca pot ajunge pana la 300 de calorii bucata. Inlocuieste gogosile si croissantele cu batoane din cereale integrale.
FRISCA LA TUB. Daca nu e facuta din lapte, smantana sau tofu, atunci are sirop de porumb si grasimi hidrogenate, foarte nesanatoase pentru organism. Plus ca numai o lingura  de frica are 32 de calorii. Alege toppinguri din iaurt sau smantana mixate cu banana, care trebuie lasate la frigider sau chiar in congelator pentru a se intari.
PASTE. Nu zice nimeni ca pastele nu sunt bune sau sanatoase, insa trebuie sa ai grija cat mananci; si de multe ori nu vei gusta numai o portie, care de obicei ar trebui sa fie redusa, cam cat un castronel, ci o farfurie intreaga. Pastele alfredo, care se prepara cu unt si parmesan sunt cele mai rele: o portie cat un pumn are 543 de calorii, adica aproape o treime din necesarul zilnic de calorii. Alege retete de paste care nu contin atat de multe calorii si fii constienta de faptul ca trebuie sa reduci portiile.
CARNATI, MICI. Mancarea noastra "traditionala", nu? Daca mergi la un gratar cu prietenii, e imposibil sa nu fi cumparat cineva mici sau carnati; iar de Craciun, bunica sau mama te imbie mereu cu sarmale si carnati. Trebuie sa stii ca numai 100 de grame de carne de porc prajita, fripta sau sub forma de bacon are 550 de calorii (cum am spus mai sus, aproape o treime din ratia de calorii zilnica). Inlocuieste carnea de porc cu cea de pui, vita sau peste ori mergi pe calea vegetarianismului si serveste o salata mare de rosii si castraveti cu felii de dovlecel, vinete sau ciuperci fripte la foc.
PUI PRAJIT IN ULEI. Ce gust bun au chicken crisps... O singura bucatica are vreo 400 de calorii, ca sa nu mai spunem de uleiul in care au fost preparati. E imposibil sa nu ai 10 minute libere ca sa iti prepari singura o masa sanatoasa dintr-o portie de piept de pui presarat cu condimente si apoi lasat pe gratar. Iar cand mergi cu prietenii undeva, mai bine faceti o plimbare in parc si mancati un baton ce cereale ori o bucata de placinta cu mere, in loc de fast-food.
CREMA DE BRANZA. Cica ar avea mai putine calorii, e cu marar, patrunjel si chiar bucati de ardei. Inainte sa cumperi, nu uita sa te uiti pe spatele ambalajului, la ingrediente si calorii - vei fi surprinsa, pentru ca de obicei nu mai e branza, ci un amalgam de margarina si arome. Alege sa mananci branza simpla, de orice fel doresti, cu marar, partunjel, ardei sau rosii proaspete.
CARTOFI PRAJITI. 200 de grame de cartofi prajiti au 570 de calorii, iar un hamburger mare cu carne, cartofi prajiti si cate o feliuta de rosie ajunge la 670 de calorii. Daca nu te poti abtine, mananca portii mici si nu foarte des. Sau inlocuieste cu o varianta mai sanatoasa: cartofi prajiti... la cuptor (cartofii se taie felii, se presara cu sare, piper sau boia iute si se intind frumos intr-o tava dublata cu hartie de pargament; se lasa la cuptor pana cand prind o culoare aurie si se intorc de pe o parte pe alta).
PAINEA ALBA SI PUFOASA. Este atat de pufoasa incat o felie poate fi stransa in mana pana cand ajunge cat o inghititura. Si de data asta, nu painea in sine e nesanatoasa, ci cantitatea pe care o mancam; iar de obicei nu ne saturam numai cu 2 felii albe si pufoase, ci cu o paine intreaga. Inlocuieste painea alba cu paine graham sau neagra, ori cu alte variante cu seminte si cereale integrale. Vei observa ca o cantitate mai mica de paine te satura si nu vei mai manca la fel de mult.
INGHETATA. Daca e cumparata din comert sau preparata din plicuri minune, atunci nu are ingrediente foarte sanatoase si, oricum ar fi, are foarte multe calorii. Nu manca portii mari sau, daca nu te poti abtine, nu uita sa reduci din continutul caloric al celorlalte mese. Inlocuieste inghetatata din comert cu inghetata preparata acasa, din iaurt si fructe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.07 din 5 - 29 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nesanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inlocuieste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cartofi prajiti

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0