Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 alimente pentru un par frumos si sanatos

de Alina Ilie la 2015-03-09
Top 10 alimente pentru un par frumos si sanatos
Pentru un par sanatos, plin de vitalitate, trebuie sa acorzi o atentie deosebita alimentatiei. Este important de retinut ca stresul, medicamentele, dietele drastice si alimentele procesate afecteaza structura firului de par. Haideti sa aflam impreuna ce trebuie sa manancam pentru a avea un par frumos:


Sanatatea parului depinde de alimentele consumate, unele avand proprietati extraordinare. In cele ce urmeaza, iata un top 10 al alimentelor care pot imbunatati sanatatea parului tau:

Somon. Prin continutul de acizi grasi omega 3, fier si vitamina B12, somonul previne uscarea scalpului si stimuleaza cresterea parului. Este foarte gustos, iar gatit cum trebuie, la cuptor, alaturi de legume, este o alegere potrivita pentru o masa usoara si hranitoare. Reteta de somon la cuptor cu legume este una dintre cele mai rapide si delicioase.

Morcovi. Acestia contin vitamina A, vitamina C si betacaroten care favorizeaza cresterea si previne caderea parului. Este de preferat sa ii consumi cruzi, in salate.

Spanac. Este o sursa excelenta de fier, impulsionand cresterea parului. Pentru a ne bucura de toti nutrientii sai, spanacul ar trebui consumat crud, in salate. Reface parul degradat si accelereaza cresterea. Deoarece este foarte bun pentru sanatatea noastra, iti propun sa incerci o delicioasa salata de spanac.

Cartofi dulci. Contin betacaroten, care în organism se transforma în vitamina A. Deficitul de vitamina A determina uscarea scalpului si aparitia matretii.

Linte. Este important de stiut ca lintea contine zinc si biotina, care mentin sanatatea parului. O poti adauga in salate, mancaruri sau supe. Iata o reteta de supa de linte, usor de preparat si foarte hranitoare.

Oua. Acestea au un continut mare de biotina, despre care se stie ca este esentiala pentru sanatatea scalpului si cresterea parului. Important este sa nu va lipseasca din dieta deoarece acestea contin proteine care stralucire parului.

Stridii. Contin nutrienti esentiali pentru frumusetea si stralucirea parului. Ingredientul care face minuni este zincul, un puternic antioxidant.

Nuci. Contin zic si vitamina E, care hraneste foliculii de par, favorizeaza cresterea parului si totodatat previne deteriorarea sa. Totodata, asimilarea vitaminei E va duce la o circulatie mai buna a sangelui la nivelul scalpului.

Deficitul de zinc poate duce la caderea parului dar si uscarea scalpului.

Carne de pasare. Pentru un par puternic si bogat este important sa consumati carne bio de pui si de curcan. Carnea de pasare furnizeaza proteine de calitate si ajuta la prevenirea caderii parului.

Avocado. Furnizeaza organismului grasimi sanatoase si totodata stimuleaza cresterea parului, precum si ingrosarea firului de par. Descopera 3 retete delicioase cu avocado!

Sursa: dailymail.co.uk
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par frumos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somon

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre avocado

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0