Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 beneficii ale consumului de portocale

de Camelia Diaconu la 2020-11-26
Top 10 beneficii ale consumului de portocale
Recomandate in primul rand pentru a-ti asigura aportul de energie de care ai nevoie in fiecare zi, portocalele sunt usor digerabile si au o multime de alte beneficii importante pentru sanatate. Iata ce este important sa stii despre consumul de portocale.


Beneficiile consumului de portocale


Sunt fructele sarace in calorii, insa contin nutrienti care asigura un sistem imunitar puternic si valori nutritionale care au un efect direct asupra frumusetii si sanatatii.
 
Mentin inima sanatoasa. Vitamina C, potasiul, dar si fibrele din compozitia portocalelor ajuta la mentinerea unei stari generale de sanatate, in special sanatate inimii. Aportul considerabil de potasiu pe care il contin portocalele mentine sanatatea oaselor, reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi si previne atacul cerebral. 
 
Previn aparitia acneei. Vitamina A din compozitia portocalei are rolul de a preveni atat dezvoltarea, cat si raspandirea bacteriilor in organism. Reduce inflamatiile de la nivelul pielii imbunatatind vizibil aspectul pielii. Portocalele, datorita acidului citric pot avea efect exfoliant, pot inlatura celulele moarte si micsora porii si pot preveni aparitia acneei.
 
Reduc colesterolul. Sunt bogate in fibre solubile, astfel ca sunt alimentul ideal pentru reducerea colesterolului. Consumul de portocale isi extinde beneficiile pena la nivelul sistemului cardiovascular, iar potasiul pe care il contin portocalele ajuta la o functionare mai buna a inimii. 
 
Hidrateaza pielea. Acidul citric este ingredientul principal pentru ameliorarea ridurilor si pentru catifelarea pielii. Portocalele hidrateaza pielea, avand in acelasi timp capacitatea de a o curata si exfolia.
 
Previn imbatranirea pielii. Antioxidantii din compozitia portocalelor protejeaza pielea de efectele nocive ale soarelui, in felul acesta pielea fiind in permanenta protejata, prevenind aparitia cancerului de piele.
 
Previn bolile. Portocalele, datorita continutului de vitamina C, protejeaza celulele pielii de radicalii liberi, acestia sunt si principalii daunatori care duc la aparitia bolilor cronice, cardiovasculare sau cancerul. Portocalele au puterea si de a proteja organismul impotriva infectiilor virale.
 
Pot trata constipatia. Datorita continutului de fibre, portocalele pot usura digestia deoarece stimuleaza eliberarea sucurilor digestive, ameliorand astfel simptomele constipatiei.
 
Regleaza tensiunea arteriala. Flavonoidele din compozitia portocalelor contribuie la reglarea presiunii sangvine, iar magneziul imbunatateste tensiunea arteriala.
 
Contine carbohidrati buni. Majoritatea fructelor contin zahar, insa, portocalele ofera zaharuri simple, care nu au un indice glicemic mare. Portocalele au un indice de 40, ceea ce inseamna ca un consum regulat de portocale nu ingrasa si nici nu duce catre o glicemie mare.
Imbunatatesc vederea. Portocalele contin si carotenoide, care sunt convertite in vitamina A. De aici, consumul de portocale protejeaza organismul si de macularea degenerativa. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0