Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 mancaruri care alunga raceala

Top 10 mancaruri care alunga raceala
Racelile de sezon sunt des intalnite in aceasta perioada, ceea ce nu le face mai placute sau mai usor de indurat. Daca te-ai imbolnavit si ai inceput sa resimti efectele negative (nas infundat, dureri de cap, tuse care nu te mai lasa), incearca sa te pui pe picioare mancand destept. Iti trebuie alimente bogate in vitamine, pentru a-ti reincarca bateriile.


1. Supa de pui.
Toata lumea a auzit ca supa de pui „face bine” la raceala. Si este adevarat, pentru ca ajuta la eliberarea mucusului. Carbohidratii simpli din zeama si din taitei te ajuta la eliminarea senzatiei de letargie si la cresterea nivelului de energie.
2. Broccoli cu lamaie si usturoi.
Usturoiul contine o substanta chimica numita alicina, despre care studiile au aratat ca are efecte antivirale care scurteaza durata racelii si reduce riscul contactarii uneia. Alicina are si efecte antioxidante.
3. Spuma de capsuni.
Capsunile contin niveluri ridicate de acid sorbic, cunoscut si ca Vitamina C. Nimeni nu stie exact ce efect are vitamina C asupra imunitatii, dar organismul metabolizeaza o cantitate mare din aceasta vitamina cand lupta cu o infectie. Vitamina C are si efecte antioxidante.
4. Friptura.
Fierul si zincul sunt esentiale pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos si pentru activarea celulelor albe de sange. Carnea de vita contine din abundenta si una, si alta.
5. Ciuperci cu ghimbir si turmeric.
Unul din motivele pentru care racelile si gripele sunt atat de des intalnite in perioada iernii este lipsa vitaminei D din cauza expunerii reduse la soare. Refa-ti stocul din aceasta vitamina savurand niste ciuperci delicioase.
6. Prajitura cu miere.
Mierea este folosita de secole pentru a domoli tusea si pentru a alina durerea de gat.
7. Sandvisuri cu biscuiti cu extract de ceai verde si crema de capsuni.
Ceaiul verde contine antioxidanti care sunt asociati producerii si functionarii celulelor imunitare. Consumul ceaiului verde te poate ajuta sa nu mai consumi cafea. 
8. Jalapenos.
Capsaicina, substanta chimica ce-i face pe ardei iuti, provoaca reactia naturala de lacrimare si iritare a sinusurilor. Ceea ce fluidizeaza mucusul si elibereaza sinusurile in acelasi timp.
9. Parfait cu fructe si iaurt.
Iaurtul contine probiotice, bacterii benefice care ajuta digestia si sistemul imunitar. Iaurtul este bogat in proteine, calciu si vitamina B12.
10. Seminte de dovleac prajite.
Semintele de dovleac sunt pline de zinc care inhiba dezvoltarea virusilor si poate reduce durata racelii sau a gripei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina c

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre broccoli

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0