Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 reguli ale mancatului corect

Top 10 reguli ale mancatului corect
Care este secretul unei diete sanatoase? Raspunsul nu este deloc un mister. Trebuie sa respecti cateva reguli simple. Citeste-le mai jos si vei vedea cat de usor le poti incorpora vietii tale cotidiene.


1. Foloseste farfurii mai mici.
Cand incerci sa slabesti, unul din cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru talia ta este sa folosesti farfurii mai mici. Daca reduci marimea farfuriei numai la cina, de exemplu, poti ajunge, conform cercetatorilor de la Universitatea Cornell, sa mananci cu peste 5.000 de calorii mai putin pe luna. Da, este chiar atat de simplu.
2. Jumatate din fiecare masa trebuie sa fie din fructe si legume.
Nu trebuie sa stai sa numeri sau sa cantaresti. La micul dejun, umple jumatate de bol cu cereale si cealalta jumatate cu fructe de padure sau felii de banana. La pranz, mananca jumatate de sandvis si adauga doua felii dintr-un fruct. La cina, asigura-te ca 50% este acoperit de salata, broccoli, sparanghel, conopida sau orice alta leguma alegi. Iti vei acoperi necesarul de vitamine, dar iti vei si reduce cantitatea de calorii si grasimi pe care o consumi.
3. Nu manca pe fuga.
Prima problema cu infulecatul in fuga este ca, de obicei, asta isneamna fast food. Chiar si un meniu mic sau mediu (sandvis, cartofi prajiti, cola dietetica) iti aduce 800 de calorii, mai mult decat si-ar dori orice femeie la cina. Cand mancam pe fuga, creierul tinde sa inregistreze mancarea ca pe o gustare, indiferent de numarul de calorii ingerate, ceea ce ne face sa mancam mai mult la urmatoarea masa.
4. Cu cat lista de ingrediente este mai scurta, cu atat mai bine.
Majoritatea mancarurilor sanatoase au acte un singur ingredient. Gandeste-te in termeni de broccoli, spanac, mazare etc. Liste mai lungi inseamna mai mult zahar, sare, arome artificiale.
5. Mancarea bogata nutritiv nu trebuie sa fie scumpa.
6. Aloca zece minute in plus pentru a gati sanatos.
Investesti in sanatatea ta si a familiei tale. Nu dureaza mult sa pregatesti ceva sanatos. Doar zece minute in plus fata decat ti-ar lua sa incalzesti ceva semipreparat. Si nu uita ca obezitatea, diabetul si problemele cardiace presupun vizite la medic, ceea ce mananca muuult timp.
7. Educa-ti simtul gustului.
Si un copil de cinci ani iti poate spune ca familiaritatea este un puternic catalizator al preferintelor culinare. Dar papilele gustative sunt maleabile si pot fi educate sa aprecieze arome noi si subtile. Cand faci schimbul dinspre mancarea procesta, bogata in grasimi, plina de sare si supraindulcita inspre cea sanatoasa, poate dura pana la doua saptamani ca papilele gustative sa se aclimatizeze. Nu te astepta sa te indragostesti iemdiat de aromele noi. 
8. Opreste-te din mancat inainte sa fii satula.
Incetineste ritmul meselor. Fii atenta la ce mananci. Si sterge-te pe bot cand esti 80% satula. Dupa o pauza, iti vei da seama ca aproape satula este suficient. Studiile arata ca mancatul in ritm lejer poate duce la slabire.
9. Stai jos la cina cu toata familia.
Fie ca esti doar tu sau familia ta de 12 membri, impune-ti sa tratezi masa ca pe ceva sfant. Copiii care mananca cu parintii sunt mai putin predispusi sa manance prea mult si deci sa fie supraponderali. 
10. Esti, intr-adevar, ceea ce mananci.
Vrei o piele stralucitoare? Gandeste-te ca pielea ta se bazeaza pe sange pentru a obtine nutrienti si oxigen. Prin urmare, este nevoie de vase de sange sanatoase pentru a furniza constant celule rosii de sange. Cel mai bun mod de a-ti mentine corpul in perfecta functionare este sa ai o dieta sanatoasa. Vrei un par pentru care sa te invidieze toata lumea? Ai nevoie de foliculi sanatosi si asta depinde de o inima sanatoasa care pompeaza nutrienti in acesti foliculi si de plamani zdraveni sa le dea oxigen.
Cat despre acuitatea mentala, ai prins ideea: creierul depinde de vitalitatea inimii, plamanilor, ficatului si rinichilor pentru a fi in forma maxima.

Sursa: Oprah.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.14 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe si legume

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0