Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 deserturi pentru Craciun cu putine calorii

Top 3 deserturi pentru Craciun cu putine calorii
In perioada sarbatorilor de iarna este inevitabil sa nu iei cateva kilograme in plus, tinand cont de delicioasele preparate traditionale pe care le prepara orice gospodina care se respecta.


In plus, in afara de faimoasele sarmale, caltabosi, lebar, toba si friptura de porc, nu o sa te poti abtine sa gusti nici din varietatea de placinte, cozonaci, torturi, mai ales daca le prepari chiar tu. 
Daca esti o pofticioasa care nu se poate abtine sub nicio forma de la dulciuri, iti recomandam trei deserturi pentru masa de Craciun care nu contin foarte multe calorii:
1. Biscuiti cu unt
Ce iti trebuie: o ceasca de unt, 2/3 ceasca de zahar, 1 ou, o lingurita de zeama de lamaie, o lingurita de extract de vanilie, 2 cesti si jumatate de faina si optional gem de fructe.
Cum se face: pune untul si zaharul in blender si amesteca pana se omogenizeaza, iar apoi adauga oul, sucul de lamaie si vanilia. Adauga treptat faina si incorporeaz-o. Imparte aluatul obtinut in doua jumatati si modeleaza-le sub forma de cilindru. Acopera-le cu folie de plastic si lasa-le la frigider pana se intaresc. Taie apoi aluatul rondele si pune biscuitii intr-o tava de copt. Baga-le la cuptor aproximativ zece minute, pana cand prind o culoare aurie.
2. Prajituri cu branza dulce si nuci
Ce iti trebuie: 4 cesti de faina, 1 lingurita sare, 2 cesti de unt, 170 de grame de crema de branza mascarpone, 1 si 1/4 ceasca de zahar, 2 linguri de extract de vanilie si 3 cesti de nuci.
Cum se face: Prajeste jumatate din cantitatea de nuci in cuptorul incins la 175 de grade, timp de zece minute. Adauga faina si sarea intr-un castron si amesteca separat untul si crema de branza. Adauga vanilia, zaharul si faina si amesteca timp de doua minute pana cand se omogenizeaza, iar apoi adauga si nucile. Imparte aluatul in doua jumatati egale, da-i forma de cilindru si pune-l la frigider pentru cateva ore, apoi desfasoara-l si presara deasupra restul de nuci neprajite. Fa cercuri rotunde de prajiturele cu ajutorul unui pahar si baga-le la cuptor.
3. Prajituri macaroons cu cocos
Ce iti trebuie: 2 albusuri mari, 3/4 ceasca de zahar, 2 si 1/4 ceasca de fulgi de cocos, 5 linguri de sos de mere neindulcit.
Cum se face: Amesteca albusurile, zaharul, cocosul si sosul de mere si pune compozitia intr-o tigaie la foc mediu, in care sa amesteci continuu pana cand devine fina. Adauga sos de mere in cazul in care compozitia este prea bruta sau fulgi de cocos daca este prea moale. Rastoarna o parte din compozitie intr-o punga taiata la un colt si formeaza mici macaroons direct in tava pentru copt. Dupa ce le lasi sa se usuce le poti baga la cuptor pentru sapte minute.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0