Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 mituri despre dieta si nutritie

Top 3 mituri despre dieta si nutritie
Harley Pasternak este antrenorul personal al unor vedete de la Hollywood ca Rihanna, Lady Gaga, Jessica Simpson, Al Pacino, Miley Cyrus si Milla Jovovich. Acesta povesteste, pentru revista people.com, cum, in fiecare dimineata se duce la o cafenea din apropierea casei si, inevitabil, atentia ii este atrasa de faptul ca trei sferturi din conversatiile oamenilor se invart in jurul dietelor.


In aceste conditii, Pasternak se declara consternat de faptul ca sunt foarte multe informatii false legate de mancatul sanatos pe care oamenii le prolifereaza. Pentru ca tu sa fii mai desteapta, citeste-le mai jos si evita-le.
MITUL 1: O calorie este o calorie.
„A slabi este matematica pura. Daca mananci 1.500 de calorii pe zi si arzi 1.500 de calorii pe zi, nu te vei ingrasa niciodata.” GRESIT!
Alimente diferite au efecte diferite asupra corpului, dincolo de numarul de calorii. Metabolismul nostru, senzatia de foame, glicemia si hormonii raspund diferit la diferite tipuri de mancare. Ceea ce inseamna ca 100 de calorii din broccoli nu sunt acelasi lucru cu 100 de calorii de Amandina, la fel cum 100 de grame de somon nu e acelasi lucru cu 100 de grame de briose.
Alimentele cu proteine sau fibre sau grasimi sanatoase (sau cu toate trei) iti vor revitaliza metabolismul si te vor face sa te simti satula mai multa vreme decat o fac zaharurile simple sau alimentele cu amidon. Acestea din urma nu numai ca te infometeaza, dar iti fac gliemia si nivelul de energie sa creasca brusc ca apoi sa scada la fel de brusc.
Exemplu concret: o felie de paine din faina alba are acelasi numar de calorii cu o omleta din trei albusuri cu ardei verde si ceapa. Ce crezi ca e mai sanatos pentru tine?
MITUL 2: Daca treci pe o dieta fara gluten, vei slabi.
„Homeopatul mi-a facut un test de saliva si a descoperit ca sunt supraponderala pentru ca sunt alergica la gluten.” GRESIT!
Zilele astea toata lumea vrea sa scape de gluten. Vanzarile de produse fara gluten au crescut foarte mult in ultimii ani. In 2015, numai in Statele Unite, se asteapta vanzari de 15 miliarde de dolari.
Sensibilitatea la gluten, definita ca o reactie gastrointestinala la ingerarea glutenului (o proteina pe care o gasim in cereale ca graul, orzul si secara), are simptome vagi care variaza de la oboseala la diaree, depresie si dureri articulare.
Inainte sa spui ca si tu esti in aceeasi barca, sa stii ca numai 6% din populatia planetei are sensibilitate la gluten si un procent si mai mic are alergie la gluten (boala celiaca). 
Slabirea in urma eliminarii „glutenului” apare pentru ca eliminam din dieta alimentele din care mancam prea mult (paste, paine, produse de patiserie, biscuiti) si care contin grau. 
MITUL 3: Daca mananci grasime, te ingrasi.
„Daca nu am grasimi in dieta, nu voi avea grasime nici pe corp.” GRESIT!
Unele carti despre dieta antice si de demult iti spun sa renunti la grasimi, dar realitatea este ca nu e deloc sanatos sa faci asta. Grasimile, pe langa proteine si carbohidrati, sunt una din cele trei categorii de macronutrienti de care corpul are nevoie pentru a functiona. Grasimile sunt o sursa importanta de energie care ne ajuta sa ne simtim satule, sunt esentiale pentru productia de hormoni si ajuta organismul sa absoarba mai bine vitaminele. Sunt importante si pentru functionarea nervilor, a sistemului reproductiv si pentru piele. Creierul nostru are si el nevoie de grasimi, mai ales de acizii grasi omega-3 si omega-6, pe care nu-i putem lua decat din mancare (nu-i producem in mod natural).
Desi grasimile sunt esentiale, nu toate sunt benefice. Exista grasimi bune si grasimi rele si trebuie sa ne straduim sa optimizam nivelurile de grasimi bune din dieta (cum ar fi cele din avocado si migdale).

Sursa: People.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gluten

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0