Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane

Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane
Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane

Branza este un ingredient vedeta in bucataria italiana. Parmesanul se presara deasupra pastelor, mozzarela se foloseste pentru pizza, mascarpone este utilizata la prepararea deserturilor, iar branzeturile cu mucegai completeaza orice preparat culinar.


Exista peste 450 de sortimente de branzeturi italiene. Spre exemplu, in nordul Italiei, se foloseste laptele de vaca pentru prepararea branzeturilor, in Italia centrala si de sud baza este laptele de oaie, laptele de capra sau de bivolita.

In randurile de mai jos, iata un top al celor mai bune branzeturi italiene:

Parmigiano Reggiano

Este considerat unul dintre cele mai fine sortimente de branzeturi din lume. Provine din regiunea Emilia-Romagna. Se adauga in supe, orez, salate si paste fainoase.
Dupa ce a stat 2 ani la maturat, gustul sau este foarte intens (cu cat se invecheste mai mult, culoarea si aroma se intensifica).

Mozarella

Mozzarella este o branza care se prepara din lapte de bivolita. Este originara din provinciile Latium (Lazio) si Campania.

Poate fi consumata proaspata, in salate, sau utilizata in retetele de pizza. Iata o reteta foarte gustoasa din bucataria italiana: salata capresse.

Ricotta

Este un sortiment de branza proaspata, cremoasa, cu continut scazut de grasimi. Se foloseste la gatit. Se prepara din zer de oaie si lapte de vaca. In limba italiană "ricotta" inseamnă "refiert", fapt ce arata ca zerul a fost tratat termic.
Se aseamana cu urda.

Gorgonzola

Este o branza cu mucegai ce provine din regiunea Lombardia. Aroma unica se datoreaza modului in care este obtinuta. Procesul de maturare dureaza aproximativ 1 an. Este unul dintre cele mai fine sortimente de branza.

Mascarpone

Mascarpone provine tot din Lombardia si este o branza grasa si foarte cremoasa, perfecta pentru cheesecake si tiramisu.
 
Sursa: italymagazine.com
Foto: www.cinaraltikebap.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.13 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre branza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mascarpone

Spune-ne opinia ta despre "Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane"



10 + 10 =

Cele mai citite articole

Dimineata este cea mai importanta perioada din zi deoarece, in functie de starea psihica pe care ...
Supele si ciorbele instant sunt semipreparate cu o valoare nutritiva foarte scazuta, cu un continut ...
Merisoarele sau afinele rosii au efecte antiseptice, astringente si sunt un bun antibiotic. Acestea ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Eu am o relatie de 3 ani si avem ampreuna si un copil.Nu stiu de ce se tot cearta cu mine cand el ...
Par a fi interesante , o sa le folosesc numai de cat sper sa-mi fie de folos
trebuie sa aveti un umidificator si o scapare ar fi pastilele trachisan. Ii multumesc din suflet ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton