Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane

Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane
Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane

Branza este un ingredient vedeta in bucataria italiana. Parmesanul se presara deasupra pastelor, mozzarela se foloseste pentru pizza, mascarpone este utilizata la prepararea deserturilor, iar branzeturile cu mucegai completeaza orice preparat culinar.


Exista peste 450 de sortimente de branzeturi italiene. Spre exemplu, in nordul Italiei, se foloseste laptele de vaca pentru prepararea branzeturilor, in Italia centrala si de sud baza este laptele de oaie, laptele de capra sau de bivolita.

In randurile de mai jos, iata un top al celor mai bune branzeturi italiene:

Parmigiano Reggiano

Este considerat unul dintre cele mai fine sortimente de branzeturi din lume. Provine din regiunea Emilia-Romagna. Se adauga in supe, orez, salate si paste fainoase.
Dupa ce a stat 2 ani la maturat, gustul sau este foarte intens (cu cat se invecheste mai mult, culoarea si aroma se intensifica).

Mozarella

Mozzarella este o branza care se prepara din lapte de bivolita. Este originara din provinciile Latium (Lazio) si Campania.

Poate fi consumata proaspata, in salate, sau utilizata in retetele de pizza. Iata o reteta foarte gustoasa din bucataria italiana: salata capresse.

Ricotta

Este un sortiment de branza proaspata, cremoasa, cu continut scazut de grasimi. Se foloseste la gatit. Se prepara din zer de oaie si lapte de vaca. In limba italiană "ricotta" inseamnă "refiert", fapt ce arata ca zerul a fost tratat termic.
Se aseamana cu urda.

Gorgonzola

Este o branza cu mucegai ce provine din regiunea Lombardia. Aroma unica se datoreaza modului in care este obtinuta. Procesul de maturare dureaza aproximativ 1 an. Este unul dintre cele mai fine sortimente de branza.

Mascarpone

Mascarpone provine tot din Lombardia si este o branza grasa si foarte cremoasa, perfecta pentru cheesecake si tiramisu.
 
Sursa: italymagazine.com
Foto: www.cinaraltikebap.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.13 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre branza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mascarpone

Spune-ne opinia ta despre "Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


10 - 6 =

Cele mai citite articole

Te gandesti sa calatoresti singura, insa nu te-ai hotarat unde sa mergi? Probabil ca ai multe ...
Durerile de spate sunt tot mai comune in randul oamenilor de toate varstele, fapt pentru care daca ...
Picioarele fine si frumoase nu se mentin cu usurinta, insa iti propunem o solutie care sa te ajute ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0