Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane

Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane
Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane

Branza este un ingredient vedeta in bucataria italiana. Parmesanul se presara deasupra pastelor, mozzarela se foloseste pentru pizza, mascarpone este utilizata la prepararea deserturilor, iar branzeturile cu mucegai completeaza orice preparat culinar.


Exista peste 450 de sortimente de branzeturi italiene. Spre exemplu, in nordul Italiei, se foloseste laptele de vaca pentru prepararea branzeturilor, in Italia centrala si de sud baza este laptele de oaie, laptele de capra sau de bivolita.

In randurile de mai jos, iata un top al celor mai bune branzeturi italiene:

Parmigiano Reggiano

Este considerat unul dintre cele mai fine sortimente de branzeturi din lume. Provine din regiunea Emilia-Romagna. Se adauga in supe, orez, salate si paste fainoase.
Dupa ce a stat 2 ani la maturat, gustul sau este foarte intens (cu cat se invecheste mai mult, culoarea si aroma se intensifica).

Mozarella

Mozzarella este o branza care se prepara din lapte de bivolita. Este originara din provinciile Latium (Lazio) si Campania.

Poate fi consumata proaspata, in salate, sau utilizata in retetele de pizza. Iata o reteta foarte gustoasa din bucataria italiana: salata capresse.

Ricotta

Este un sortiment de branza proaspata, cremoasa, cu continut scazut de grasimi. Se foloseste la gatit. Se prepara din zer de oaie si lapte de vaca. In limba italiană "ricotta" inseamnă "refiert", fapt ce arata ca zerul a fost tratat termic.
Se aseamana cu urda.

Gorgonzola

Este o branza cu mucegai ce provine din regiunea Lombardia. Aroma unica se datoreaza modului in care este obtinuta. Procesul de maturare dureaza aproximativ 1 an. Este unul dintre cele mai fine sortimente de branza.

Mascarpone

Mascarpone provine tot din Lombardia si este o branza grasa si foarte cremoasa, perfecta pentru cheesecake si tiramisu.
 
Sursa: italymagazine.com
Foto: www.cinaraltikebap.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.13 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre branza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mascarpone

Spune-ne opinia ta despre "Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane"



3 - 1 =

Cele mai citite articole

Asa cum se intampla la fiecare sfarsit de an, ne gandim la cum va arata calendarul sarbatorilor ...
Nivelul de inteligenta al oamenilor a reprezentat din totdeauna o sursa de inspiratie buna pentru ...
Imediat ce se instaleaza sezonul rece si incepe sa scada temperatura, incepi sa observi ca ti se ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Daca e o vanzatoare angajata nici nu stie aceste aspecte despre haine.ea stie doar ca tre sa vanda.
culoare tonica,este superba si reflecta forta pasiunea si curajul celui care o foloseste.
Articole pertinente . Īti arata calea spre o sanatate care izvoraste in primul rānd din natura.
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0