Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 fructe bogate in fibre

de Alina Ilie la 2017-02-01
Top 5 fructe bogate in fibre
Fibrele sunt recunoscute pentru ca regleaza tranzitul intestinal si astfel reduc riscul cancerului de colon. Potrivit prof. Dr. Nicolae Hancu, fibrele sunt foarte importante in nutritie deoarece scad nivelul de colesterol din sange, incetinesc absorbtia de zahar (sunt de ajutor in gestionarea eficienta a diabetului) si pot fi incluse in dietele de slabit, deoarece ofera o senzatie de satietate pentru mai mult timp si astfel vei consuma mai putine gustari intre mesele principale. Iata topul fructelor bogate in fibre:


Mere

Merele contin doua substante esentiale in imbunatatirea digestiei: pectina (care ajuta la scaderea nivelului colesterolului) si celuloza (regleaza tranzitul intestinal). Pentru a beneficia de toti nutrientii, medicii ne recomanda sa le consumam cu tot cu coaja. Daca vrei un desert rapid si parfumat, incearca reteta de mere coapte cu nuca, scortisoara si miere.

Pere

Cu un aport foarte mic de calorii, perele sunt o foarte buna sursa de vitamina C, potasiu si fibre. Spre deosebire de alte fructe sunt mai putin alegerne, motiv pentru care sunt printre primele alimente recomandate in alimentatia bebelusilor, sunt foarte putin acide si se digera usor.  Se recomanda  sa ii oferi bebelusului un piure fin de pere care au fost decojite inainte.

Banane

Prin continutul de potasiu si vitamina B6, bananele protejeaza inima si vasele de sange, contribuind la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Gutui

Datorita fitochimicalelor continute, gutuile ajuta la ameliorarea senzatiei de greata, stimuleaza digestia si tin la distanta cancerul de colon. Substantele nutritive continute au efect benefic asupra sanatatii pielii si a ochilor.

Portocale

Daca vrei sa slabesti si sa ai un abdomen plat, portocalele nu trebuie sa iti lipseasca din dieta. Sunt esentiale pentru un proces de digestie corect si sanatos, combat constipatia si ulcerul gastric si sunt o excelenta sursa de vitamina C, functionand ca un accelerator al metabolismului.
Sucul de portocala este un aliat de nadejde in lupta impotriva colesterolului.

Iata 9 curiozitati despre portocale>>


Sursa: adevarul.ro
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fibre

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre digestie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer de colon

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0