Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 intrebuintari surprinzatoare ale cartofilor

de Camelia Diaconu la 2020-05-14
Top 5 intrebuintari surprinzatoare ale cartofilor
Una dintre cele mai gustoase si des intalnite legume folosite in bucatarie pentru prepararea mai multor feluri de mancare, cartofii au un gust bogat de arome si, pe langa felul principal de mancare pe care il constituie pot avea si multe alte intrebuintari neobisnuite, dar cu un rezultat imediat. Iata care sunt cele mai importante!


Pentru ca nu exista gospodarie care sa nu aiba cartofi pentru pregatirea diverselor preparate, trebuie sa stii ca atunci cand soarele ti-a ars prea tare pielea, ori cand ai incaltamintea murdara, tot cartofii te ajuta si iti remediaza aceste probleme.
 
Cartofii trateaza arsurile solare. Sucul proaspat de cartofi iti poate ajuta pielea sa isi revina si dupa ce a fost arsa local cu fierul de calcat sau ulei incins. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti sucul proaspat stors in blender de la cativa cartofi si sa inmoi comprese in suc si sa le pui direct peste rana. Pentru pielea arsa de soare, daca ai portiuni mult prea afectate, atunci taie cateva felii subtiri de cartofi si pune-le direct pe piele. Este important sa fie foarte bine spalat cartoful inainte de a fi taiat.
 
Curata incaltamintea. Daca ai incaltaminte din piele care este murdara ori chiar zgariata, cu ajutorul unui cartof crud poti sa ii recapeti stralucirea. Taie un cartof in doua jumatati si freaca de incaltaminte, pentru a indeparta mizeria, dar si pentru a estompa zgarieturile de la suprafata. Dupa ce ai facut aceasta procedura, lasa sa actioneze cartoful inca 5 minute, iar dupa sterge cu o carpa curata, din fibra naturala.
 
Cartofii te pot ajuta sa cureti perfect geamurile. Da, un cartof taiat felii subtiri sau in jumatate te poate ajuta sa ai geamuri pline de stralucire si lucioase. Taie un cartof si freaca bine geamurile cu el, dupa ce ai terminat, curata inca o data geamul cu ajutorul unei carpe curate si uscate.
 
Cartoful indeparteaza rugina. Taie un cartof in jumatate, adauga intr-un vas si bicarbonat de sodiu, sare sau detergentul pe care il folosesti pentru curatarea vaselor. Pentru a indeparta petele de rugina, pune pasta obtinuta din restul ingredientelor pe suprafata cartofului si freaca direct pe pata afectata. Dupa ce ai facut acest proces de cateva ori si consideri ca pata a disparut, clateste cu apa curata.
 
Cartoful poate curata, de asemenea, si alte pete lasate pe covoare, pe haine, genti ori mobilier. Rade cativa cartofi, amesteca-i cu aproximativ 500 ml de apa si pune suprafetele murdare in aceasta solutie. Lasa lucrurile sa stea in apa aproximativ 2 minute, dupa care inlatura cartofii si mai adauga inca 500 ml de apa. Lasa hainele sa mai stea inca 15 minute in apa, dupa care, curata petele cu ajutorul unui burete curat. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.64 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0