Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 6 alimente bogate in carbohidrati

de Alina Ilie la 2015-02-17
Top 6 alimente bogate in carbohidrati
Pentru a slabi sanatos trebuie sa elimnam din dieta consumul de carbohidrati. In cele ce urmeaza, iata un top 6 al alimentelor care sunt un adevarat pericol pentru silueta:


Carbohidratii sunt de doua feluri: simpli si complecsi. Carbohidratii sunt necesari in dieta, dar alege-i pe cei complecsi care iti dau energie pe o perioada mai lunga: fructe si legume proaspete, cereale. Aceste alimente au un indice glicemic redus si ne protejeaza impotriva multo afectiuni.

Carbohidratii simpli sau zaharurile (glucoza, sucroza, fructoza, maltoza, galactoza). Iata ce alimente favorizeaza cresterea in greutate:

1. Fructe uscate

Fructele uscate precum merele, prunele, curmale sunt bogate in carbohidrati. Daca sunteti la dieta, este bine sa le evitati intrucat nu furnizeaza organismului decat calorii goale (ofera energie o perioada scurta de timp, insa determina cresterea in greutate).

2. Covrigi

Nutritionistii spun ca un covrig contine un numar foarte ridicat de calorii (între 250-300), si mai mult de 50 de grame de carbohidrati. Daca sunt consumati zilnic, pe perioade mari de timp, predispun la obezitate. Mai mult decat atat, sustin nutritonistii, covrigii calzi pot provoca iritatii ale stomacului, din cauza amestecului de amidon cu gluten.

3. Briose

Briosele sunt bogate in carbohidrati si zahar. O briosa contine aproape 64 de grame de carbohidrati si mai mult de 30 de grame de zahar. Deci evita dulciurile si înlocuieste produsele din faina alba cu cele din faina integrala.

4. Iaurt cu fructe

Iaurturile cu fructe contin o cantitate mare de zahar. Toate iaurturile contin lactoza, un carbohidrat natural. In general, o singura portie de iaurt contine 12-15 grame de carbohidrati, dar, când iaurtul contine si fructe, cantitatea de carbohidrati se dubleaza.

5. Cartofi

Cea mai mare cantitate de carbohidrati o contin cartofii piure. Daca tii cura de slabire, elimina cartofii din meniul zilnic.

6. Cereale

Cerealele din comert sunt pline de zaharuri. Specialistii recomanda cerealele integrale deoare sunt o sursa excelenta de vitamine, minerale si fibre.

Sursa: Mediafax
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente bogate in carbohidrati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre covrigi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre briose

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iaurt cu fructe

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0