Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 6 condimente pentru a scapa de surplusul de greutate

de Alina Ilie la 2016-12-13
Top 6 condimente pentru a scapa de surplusul de greutate
Condimentele influenteaza sistemul digestiv, accelereaza metabolismul, tin sub control nivelul glicemiei si le poti folosi cu incredere pentru a da un gust special mancarurilor, dar si pentru a scapa de kilogramele nedorite. Mai mult, iti provoaca mai repede senzatia de satietate, iar pofta de mancare va fi mult diminuata. Descopera mai jos ce fel de condimente poti alege pentru a avea o silueta de invidiat!


Turmeric

Curcumina are proprietati antioxidante, ajutand in lupta impotriva daunelor oxidative si stimuland functionarea enzimelor de care are nevoie organismul. Aceasta proprietate este foarte importanta deoarece daunele oxidative sunt considerate a fi unul dintre mecanismele cheie din spatele procesului de imbatranire prematura si a multor boli.
Avand proprietati antiinflamatoare, curcumina poate inlocui cu succes medicamentele recomandate pentru bolile cronice. Studiile sugereaza ca aceasta poate imbunatati functiile cerebrale, lupta impotriva Alzheimerului, reduce riscul de boli de inima, cancer si artrita.

Busuioc

Este o planta miraculoasa folosita de secole pentru ameliorarea unui numar impresionant de afectiuni.
Cu o aroma deosebita, busuiocul indeparteaza bacteriile din intestine care provoaca problemele digestive. Prin continutul de flavonoide protejeaza structura celulara, iar vitamina K iti intareste oasele. Adauga busuiocul in salate, supe, sosuri. In macaruri se adauga la finalul procesului de preparare.

Ghimbir

Ghimbirul ajuta digestia, te scapa de greata si este antiinflamator. Potrivit studiilor, acest condiment este bun pentru calmarea durerilor articulare si musculare. Il poti adauga in smoothie-uri, mancaruri, deserturi, limonada.

Piper cayenne

Daca iti plac aromele picante, acest condiment este ideal pentru orice preparat. Ingredientul activ se numeste capsaicina si s-a demonstrat ca ajuta la scaderea nivelului de grasime din sange si la micsorarea tesutului adipos. Tot prin procesul de termogeneza, capsaicina transforma grasimea in caldura avand un impact pozitiv asupra metabolismului. Din acest motiv, este un ingredient nelipsit din suplimentele pentru pierderea in greutate.
Mai mult, studiile au aratat ca poate combate mai multe tipuri de cancer (pulmonar, de ficat, de prostata).

Rozmarin

Un al condiment foarte des intrebuintat in bucataria romaneasca este rozmarinul. Actioneaza ca tonic hepatic si stimuleaza secretia biliara. Infuzia de rozmarin trateaza eficient diskinezia biliara si stimuleaza digestia. De asemenea, rozmarinul contribuie la vindecarea infectiilor gastro-intestinale.
Celebrul bucatar Jamie Oliver ne dezvaluie reteta celor mai buni cartofi la cuptor cu rozmarin>>

Scortisoara

In afara faptului ca ofera un gust special preparatelor, acest condiment imbunatateste memoria, capacitatea de recunoastere si puterea de concentrare. Scortisoara ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, inhiband dezvoltarea celulelor canceroase, reduce coagularea trombocitelor din sange si actioneaza ca un agent antimicrobian, prevenind infectiile. Are in compozitie mangan, fier si calciu. Merele la cuptor cu scortisoara si miere reprezinta un desert gustos pentru intreaga familie.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.32 din 5 - 19 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pierdere in greutate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0