Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 7 beneficii ale consumului de ciocolata

de Camelia Diaconu la 2018-05-14
Top 7 beneficii ale consumului de ciocolata
Ciocolata este unul dintre cele mai delicioase alimente si nu este interzisa. Poate fi un adjuvant natural al sanatatii, mai ales atunci cand alegem produsul potrivit. S-a demonstrat faptul ca, un consum regulat de ciocolata poate aduce beneficii organismului, insa nu orice ciocolata. Iata care este ciocolata recomandata pentru consum si mai ales, cum iti imbunatateste sanatatea!


Ciocolata recomandata de catre specialistii in nutritie este ciocolata neagra, care are un continut de minim 70% de cacao. Pe langa asta, contine si unt de cacao si nu zahar sau lapte, asa cum au in compozitie celelalte variante de ciocolata, care sunt mult prea dulci. 
 
Ciocolata neagra are un gust intens, puternic si iti ofera senzatia de satietate cu mult mai repede fata de ciocolatele dulci. Un consum regulat de ciocolata neagra, care sa inlocuiasca ciocolata obisnuita, te poate ajuta sa:
 
Mentii sanatatea inimii. Un consum regulat de ciocolata neagra, mentina inima sanatoasa. Acest produs poate scadea tensiunea arteriala, subtiaza sangele si astfel, reduce riscul accidentelor vasculare. Ciocolata neagra are efect antiinflamator datorita continutului ridicat de flavonoide. Aceste substante stimuleaza organismul sa produca o cantitate mai mare de oxid de azot, fapt care ajuta la relaxarea vaselor de sange. 
 
Calmeaza tusea. Datorita continutului de theobromin, ciocolata neagra poate calma tusea deranjanta deoarece actioneaza direct la nivelului nervului vag. Acest nerv poate transmite mesaje din partea sistemului nervos direct catre creier si astfel vei inceta sa mai tusesti. 
 
Protejeza arterele. Contine flavovoide, am stabilit deja acest lucru, iar acest aspect ajuta la stoparea colesterolului rau. Ciocolata neagra poate creste nivelul colesterolului bun deoarece contine acid steric, mai exact, peste 50% dintr-un tip neobisnuit de grasimi saturate, care se regaseste in untul de cacao.  Cicolata neagra poate scadea tensiunea arteriala.
 
Protejeaza creierul. Ciocolata neagra poate proteja creierul deoarece lupta impotriva formarii proteinelor lipicioase, dar si a placilor de amiloid, care pot dezvolta boala Alzheimer deoarece contine o substanta numita epicatechin. 
 
Protejeaza pielea impotriva razelor solare puternice. Flavonele protejeaza pielea impotriva razelor puternice ale soarelui, imbunatatind circulatia sangelui de la nivelul pielii. Astfel ajuta pielea sa fie in permanenta hidratata. Daca iti doresti sa te bucuri de un bronz perfect in vacanta, asigura-te ca mananci o cantitate de ciocolata in fiecare zi, inainte cu cateva zile de vacanta. 
 
Previne diabetul. Polifenolii se gasesc in compozitia ciocolatei negre si au rolul de a regla sensibilitatea la insulina. Cercetatorii au dezvaluit faptul ca 20 de grame de ciocolata neagra, care are un continut de peste 70% cacao, poate preveni declansarea diabetului de tip II.
 
Ciocolata neagra te binedispune. Contine substante ce au efect direct asupra serotoninei si dopaminei, asadar stimuleaza hormonii fericirii. Consuma o cantitate moderata de ciocolata neagra atunci cand te simti trista si vei scapa rapid de aceasta stare. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0